YARGI BAĞIMSIZLIĞI TEHDİT ALTINDA

Demokrasi kuvvetler ayrılığı ile mümkündür, kuvvetler ayrılığı yoksa demokrasi de yoktur. Son günlerde Anayasa Mahkemesi başkanı Haşim Kılıç ile yaşanan çatışma yargı bağımsızlığını tehdit ediyor. Almanya’da mesala Anayasa Mahkemesi başkanımız çok net açıklamalar yapar ve bu doğrudur. Haşim Kılıç çok açık bir eleştiride bulundu, bunu ciddiye almak gerekir çünkü kendisi üç kuvvetten birinin temsilcisi

İstikrar,baskı ve otoriteyle sağlanmaz

GEZİ Parkı eylemleri sırasında polisin gazlı müdahalesine maruz kalan Almanya Federal Parlamentosu Başkan Vekili Claudia Roth , hükümete yönelik çok sert eleştirilerde bulundu.

Türkiye de ciddi bir demokrasi krizi olduğunu söyleyen Roth , İstikrar; demokrasi , insan hakları , kuvvetler ayrılığı , yargının ve basının özgürlüğüyle sağlanır , Sayın Erdoğan’ın zannettiği gibi baskı ve otoriteyle değil dedi. AB içinde Türkiye’yi tam üye yapmak konusundaki iradeyi ayakta tutmanın her geçen gün daha da zorlaştığını belirten Roth , geçen hafta hükümetin yargı uygulamalarına yönelik eleştirileriyle gündeme damgasını vuran Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç için de Sanırım kendisi işsiz kalacak dedi. Roth, özetle şunları söyledi:

DEMOKRASİ RİSK ALTINDA

Türkiye de şu anda bir kriz var. Türkiye demokrasisi ciddi bir risk altında. Demokratikleşme sürecinin geriye doğru gittiğinden kaygılanıyorum.