Çin Yönetimi, tüm dünyanın gözleri önünde Doğu Türkistan'da gerçekleştirdiği insanlık dışı uygulamalara devam ediyor. Yaptığı katliamlara yenilerini ekleyen Çin, insan haklarını hiç sayan yasaklar getiriyor. Son olarak, Doğu Türkistan'ın batısında yer alan yerleşim bölgelerinde; sakallıların,  peçeli ve başartülü kadınların otobüslere binmesini yasakladı.

İnsan Hakları kuruluşları, Çin'in bu kararını kınadıklarını açıkladılar. Çin Yönetimi ise, tüm bu yasakları ve uygulamaları, bölgede giderek güçlenen İslamcı militanlara karşı önlem olarak yaptığını açıkladı. Çin Yönetimi, Doğu Türkistan'da yaptığı tüm uygulamar için yıllardır aynı sorunu gerekçe gösteriyor.

Çin'in bölgedeki yerel yönetimi tarafından açıklanan yasak 5 faklı giyisiyi kapsıyor. Bunlar: 1)Peçe giyen kadınlar, 2)Çarşaf veya ferrace(cilbab) giyen kadınlar, 3)Elbisesi üzerinde ayyıldız resmi olan kişiler, 4)Başörtülü kadınlar ve 5)Uzun sakallı erkekler.  Bu kişilerin tehdit unsuru olduğu nedeniyle, toplu ulaşım araçlarını kullanmaları yasaklandı.

Ay yıldızın yasaklanma sebebi olarak; İslami bir figür olduğu ayrıca Doğu Türkistan'ın bağımsızlığını temsil ettiği gerekçe gösterildi. Sakalın ise genelde radikal Müslümanlar tarafından tercih edildiği iddia edildi.

Bu yasaklara uymayanların isimleri polise rapor edilecek ve hakkında gerekli işlem yapılacak.

Çin yönetiminin çok ilginç yasakları bulunuyor. Geçtiğimiz ay, kamu alanlarında su, sigara ve yoğurt taşınması yasaklanmıştı.

Dünyanın bazı bölgelerinde faaliyet gösteren ve uygurlar tarafından kurulmuş olan insan hakları dernekleri yaptıkları açıklamada; Doğu Türkistan'da kadınların çoğunun başörtülü olduğunu, yeni yasağın tam bir felaket anlamına geldiğini belirttiler.

Çin Yöentimi Doğu Türkistan'da katliamları bölgede yaşayan Çinlilere yaptırıyor. Yüzlerce uygurun bıçaklanarak öldürülmesine göz yumuyor. 

Çin Yönetimi 1949 yılında Doğu Türkistan'ı işgal etmiş ve kendisine ait bir eyalet olduğunu açıklamıştı. Doğu Türkistan'ın ismini Sincan olarak değiştiren Çin, Milyonlarca Çinliyi bu bölgeye iskan etmiş ve çoğunluğun Çinliler olmasını sağlamıştı. Bu şekilde asimile etmeye çalıştığı Doğu Türkistanlı Müslümanlara akıl almaz cezalar uyguladı ve uygulamaya devam ediyor. Çin Yönetimi Doğu Tükistan'da yaşananları gizliyor. Öyleki Çin'in farklı bölgelerinde yaşayan Müslümanlar bile, Doğu Türkistan'da olanlardan haberdar değil. 

Başta Doğu Türkistan olmak üzere, Türkistan olarak adlandırılan bölgede yer alan Müslüman ülkelerde, baskıcı ve diktatör rejimler halka zulmetmeye devam ediyor.

İncanews