ABD’nin Charlottesville kentinde ırkçı ve aşırı sağcıların mitingini protestoya giden solcuların araçlı saldırıya uğraması, bir kişinin ölmesi ve onlarca kişinin yaralanmasının ardından çekişme önceki gün Boston kentine taşındı. Aşırı sağın önde gelen isimlerinin söz alacağı “ifade özgürlüğü” mitingi düzenlenilmeye çalışılan Boston’a toplanan binlerce solcu yürüyüşler eşliğinde gövde gösterisi yaptı.

Bu manzara karşısında aşırı sağcıların mitingi çok az katılımda kaldı ve konuşmalar gerçekleşmeden dağıldı. 

Trump bu kez övdü... 

Boston’da anti faşist eylemcilerle polis arasında arbedeler de yaşanırken ABD çapında ırkçılığı protesto gösterileri düzenlendi. Bunun üzerine taktik değiştiren ABD Başkanı Donald Trump, “her iki tarafı da” suçlamayı bırakıp Boston’da “nefrete karşı” toplananları övdü.

Doğu Yakası’nın Demokratik Parti’nin en güçlü olduğu kentlerinden biri olan Boston’da 40 binden fazla protestocu toplanınca sayıları onlarca diye ifade edilen aşırı sağcı kendilerini yuhalayıp küfreden kitenin arasından polis koruması altında geçerek miting alanına gidebildi. 

Boston’u caddeler boyunca dolduran kitle “ABD’de faşistlere, Nazilere, Ku Klux Klan’a yer yok”, ”Müslümanlar hoşgelsin, ırkçılar defolsun”, “Irkçılığınızı vatanseverlik gibi göstermeyi bırakın” diye bağırdı. Restoranlardan bazısı önceki günkü gelirlerini solcu gruplara bağışladı. 
 

Solcuların “Nazileri korumakla” suçladığı polis, mukavemet ve saldırıdan 27 kişiyi gözaltına aldı. Charlottesville’de toplanan ırkçıları suçlamak yerine onlardan “çok hoş insanlar” diye söz ettiği için eleştirilerin hedefinde olan Trump, Twitter’da önce Boston’daki “çok sayıda polis karşıtı ajitatörü” kınadı, sonra “Boston’da bağnazlık ve nefrete karşı ses veren çok sayıda protestocuyu alkışlıyorum” dedi. 
 

http://www.cumhuriyet.com.tr/foto/dunya/807623/15/Boston_da_sol_yumruk__Binler_sokaga_dokuldu.html