ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) ile mücadele hakkında konuştu.

Reuters'in haberine göre, Demokrat Temsilciler Meclisi üyelerinin Baltimore'daki kampında konuşan Biden, "Görün bakın, Ramadi'den sonra Rakka'da ve Musul'da neler olacak" dedi.

Bununla birlikte Rakka ve Musul'daki IŞİD liderlerini buralardan söküp atmak gerektiğini söyleyen Biden, bunun zor bir görev olduğunu da sözlerine ekledi.

Biden, ABD Başkanı'nın Avrupalıların dikkati çekmekte ve para musluğunu açmalarında başarılı olduğunu kaydeden Biden, bu zamana kadar AB'nin pek bir şey yapmadığını söyledi.

ABD Başkan Yardımcısı, Erdoğan'la ilgili olarak da, "Erdoğan'la muhtemelen çok fazla vakit harcadım, ama sonunda dünyanın kaç bucak olduğunu gördü*. Kişisel çıkarlar nedeniyle işler değişiyor" dedi.

* Biden, burada tam olarak şunu söylüyor: "I spend too much time probably with President Erdogan, but Erdogan has seen the Lord. Things are changing because of self-interest." Cümledeki "Erdogan has seen the Lord" kalıbını, içeriğindeki aşağılayıcı imayı da göz önünde bulundurarak, "dünyanın kaç bucak olduğunu görmek" olarak çevirdik. Aynı söz grubu, "gerçeği gördü", "doğru yolu buldu" şeklinde de Türkçeleştirilebilir.

 


Kaynak: Haber.sol.org.tr