Alman Focus Dergisi'nin haberine göre, 54 yaşındaki eski Almanya Cumhurbaşkanı Wulff emekli olmak için daha çok genç. Bu nedenle Hukukçu olan Wulff, ticaret ve ekonomi hukuku alanında uzman olan bir avukatlık bürosunda işe başlayacak. "İslam, Almanya'nın bir parçasıdır" dediği için Türkler ve Araplarca çok sevilen Wulff'un avukatlık bürosuna Türk ve Arap dünyasından yeni müvekkil kazandırması görevi verildiği söyleniyor. 

Christian Wulff 2012 yılında Aşağı Saksonya Başbakanı olduğu dönemde görevini kötüye kullandığı ve kamuoyunu yanılttığı suçlamalarıyla karşı karşıya kalınca Almanya Cumhurbaşkanlığı görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı. Hakkında dokunulmazlığının kaldırılması için başvurunun ardından istifasını açıklayan Wulff, "Toplumdaki herkesi kucaklayan bir cumhurbaşkanı olmak istedim. Cumhurbaşkanı olarak, uluslararası sorunların çözümüne katkı sağlamak için toplumun geniş desteğine ihtiyacım var. Şu anda bu desteğe sahip olmadığım için görevime devam edemeyeceğim" demişti. 

Özellikle Almanya'daki Türk göçmenler, Wulff'un "İslam, Almanya'nın bir parçasıdır" dediği için Alman "Derin Devleti" tarafından istifaya zorlandığı kanısında. Wulff çiftinin Sylt Adası'nda yaptığı tatilin bir iş adamı tarafınca ödendiği ve çifte cep telefonu ve çocuklarına oyuncak hediye edildiği ileri sürülmüştü. Wulff'un davası Hannover Eyalet Mahkemesi'nde halen devam ediyor. Mahkemenin kararı 27 Şubat'ta açıklaması bekleniyor.

Wulff'tan önceki Almanya Cumhurbaşkanı Horst Köhler, 31 Mayıs 2010'da görevini bırakmak zorunda kalmıştı. Çıkarları gereği askeri güç kullanılması gerektiğini söyleyen Köhler, bu açıklaması ile istemeyerek de olsa kuvvetlerinin ISAF Afganistan operasyonuna gölge düşürmüş ve Afganistan'ı işgal edenlerin gerçek hedeflerini ortaya çıkarmıştı (Sözkonusu haber için: ALMANYA’NIN YENİ CUMHURBAŞKANI HANGİ KELİMEYİ AĞZINA ALMAYACAK).

Onun için de "Derin Devlet" gerekeni yapmıştı.

Atilla Coşkun

Odatv.com