Kararın açıklanmasının hemen ardından, Pazar günü New York Union Square'de yapılan gösteride 300 kadar protestocu karara karşı çıktı. "Trayvon için Adalet! Zimmerman hapse!", "Irkçılığa hayır", "Trayvon'a adalet yoksa Zimmerman'a huzur da yok", "Oğullarımızı kurtarın" yazılı pankartlar açan göstericiler, ırkçılık karşıtı sloganlar attı. Akşam saatlerinde sayısı binlere ulaşan protestocular New York Times Meydanı'nı kapatarak yürüyüşe başladı. Polis, trafiği kapatan göstericilere izin verdi.

Zimmerman kararı için Brooklyn ve Harlem'de de gösteriler düzenlendi. Gösterilerde Zimmerman için federal soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

OBAMA DA YORUM YAPMIŞTI

17 yaşındaki Trayvon Martin, 26 Şubat 2012'de akşamı süpermarketten çikolata ve buzlu çay almak için dışarı çıktı. Elinde poşetle, yağmurdan ıslanmamak için kapüşonunu kafasına geçirip evine dönerken, mahallenin gönüllü bekçisi, babası emekli yargıç olan George Zimmerman'ın (29) dikkatini çekti. Yanında 9 mm'lik silahı, otomobiliyle etrafı kolaçan ederken uzaktan Martin'i gören Zimmerman, kapüşonlu bu siyah gençten şüphelenip hemen 911'i aradı ve bir hırsız gördüğünü ve takipte olduğunu bildirdi. 911 memuru Zimmerman'dan gelen ekiple sitenin giriş kapısında buluşmasını ve Martin'i takip etmemesini istedi. Ancak Martin ve Zimmerman hala da nedeni bilinmeyen bir karşılaşma ve kavga yaşadı ve bu sırada Zimmerman, Martin'i göğsünden vurdu.

2012 yılının Şubat ayında yaşanan olayın ardından siyahlar ve insan hakları savunucuları gösteriler düzenlemişler, hatta Barack Obama, "Eğer bir oğlum olsaydı Trayvon gibi olurdu" diyerek Martin'in ailesine destek çıkmıştı. (ANKA)