ABD Dış İlişkiler Konseyi Başkanı Richard Haass, TSK’nin Rojava ve Şengal’e yönelik hava harekatının ardından “Türkiye’nin artık ABD’nin ortağı olamayacağı”nı söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) dün Şengal ve Rojava’yı hedef alan hava saldırısının ardından 1989 ile 1993 yılları arasında George W. Bush’un özel asistanlığını yapan ve halihazırda ABD Dış İlişkiler Konseyi Başkanı olan Richard N. Haass bazı açıklamalarda bulundu.

Gazete Karınca'nın aktardığına göre, Twitter’dan açıklamalarda bulunan Haass, “Türkiye’nin IŞİD’le mücadele eden birliklere zarar vermesi gerekçesiyle artık Amerika’nın ortağı olamayacağını” söylerken, hava saldırılarına tepki gösterdi.

Haass’ın mesajları şu şekilde:

"Türkiye’nin Suriye’de Kürtlere karşı uyguladığı askeri harekatlar, Türkiye’nin Amerika’nın belki müttefiki olabileceğini ama asla ortağı olamayacağını gösterir nitelikte. Amerika politikalarını, stratejik olarak tekrar değerlendirmenin zamanıdır.

Erdoğan Potus Kongresi çağrısını Suriye’de YPG’ye saldırmak için kullanıyor ve IŞİD’e karşı verilen mücadeleyi zedeliyor. Eğer bu hareketlerine devam ederse Mayıs’taki Amerika ziyareti iptal edilmeli."

http://ilerihaber.org/icerik/abdden-tsk-saldirisina-tepki-erdogan-iside-karsi-mucadeleyi-zedeliyor-71091.html