ABD'nin Las Vegas kentinde konsere düzenlenen saldırıda, şu ana kadar en az 2 kişinin hayatını kaybettiği 24 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

ABD'nin Las Vegas kentinde yapılan Route 91 isimli müzik festivaline silahlı saldırı düzenlendi. Saldırının ünlü Mandalay Bay Hotel'inden gerçekleştiği aktarılırken, hastane kaynakları da şu ana kadar en az 2 kişinin öldüğünü 24 kişinin de yaralandığını belirtti. Olayda ölü sayısını artmasından endişe ediliyor.

SALDIRIDA EN AZ 100 MERMİ KULLANILDI

Olaya ait sosyal medyada yayınlanan videoda çok sayıda ağır silahla ateş açıldığı sesi duyuluyor. Saldırıda en az 100 merminin kullanıldığı bildirildi.

BİR SALDIRGAN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

ABD polisinin aktardığına göre, olayda birkaç silahlı kişinin olduğu açıklandı. Başlatılan operasyonda çerçevesinde Las Vegas polisi, bir saldırganın etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

LAS VEGAS HAVALİMANINDA UÇUŞLAR DURDURULDU

Las Vegas havalimanına iniş yapacak ve buradan yapılacak uçuşların bir süreliğine durdurulduğu duyuruldu. McCarran Uluslararası Havalimanı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "LASairport'a ve buradan yapılacak uçuşlar, Las Vegas Strip'teki silahlı saldırı olayının üzerine geçici süreliğine durduruldu" denildi.

KAYNAKHABER7