....... MAHKEMESİNE

                             

 

 

DAVACI                 :.......

 

VEKİLİ                   :.......

 

DAVALI                  :.......

 

KONU                    :.......'nın aynen teslimi ya da ödenmiş taksitlerinin geri verilmesi talebimizdir.

 

AÇIKLAMALAR  :1-Müvekkilimiz davalı tarafından başlatılan "Bugün al 12 ayda öde" kampanyasından Derin Donduruculu Buzdolabı satın almıştır.

 

2-Müvekkilim sözleşme koşullarına uygun olarak ....... peşinatı yatırmış ve Buzdolabını teslim almıştır. Müvekkilimizin buzdolabı geldikten 15 gün sonra, buzdolabının soğutmadığı yolundaki şikayetleri üzerine satıcı davalı müvekkilimizden yenisini vermek üzere eski dolabı derhal aldırmıştır. Tutanakla dolabı satıcıya teslim eden müvekkilimize, yeni dolabı halen teslim edilmemiştir.

 

3-Bu arada müvekkilimiz her biri .......olmak üzere 2 taksit daha ödemiştir. Buzdolabını getirmeyen satıcıyı sözle uyaran müvekkilimiz sonuç alamamıştır. Buzdolabının ya da faizi ile birlikte müvekkilimizin ödediği taksitlerin davalı tarafından müvekkilimize verilmesine karar verilmesini istemekteyiz.

 

HUKUKİ NEDENLER : Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun

 

DELİLLER               : Sözleşme makbuzlar

 

CEVAP SÜRESİ       : 10 gündür.

 

SONUÇ İSTEM       : Yukarıda açıklanan nedenlerle müvekkilimizin satın aldığı .......nın müvekkilime aynen teslimine, eğer bu olanaklı değil ise müvekkilimiz tarafından davalı satıcıya peşinat ve taksitler olarak ödenen toplam ....... nin ödeme tarihlerinden bu yana işlemiş yasal faizleri ile birlikte müvekkilimize ödenmesine, yargılama giderlerinin  davalıya yükletilmesine, 1136 Sayılı Avukatlık Kanununun 4667 Sayılı Kanunla değişik 164/son fıkrası uyarınca karşı taraf vekalet ücretinin Avukat olarak adımıza hükmedilmesine karar verilmesini arz ve talep ederiz.

 

                                                                      

                                                                                                           DAVACI VEKİLİ                                                                                                                                                                                                                       .......