………….  MAHKEMESİNE

 

                                                                                                                      

 

 

KUSUR TESPİTİ İSTEYEN  :.......

 

VEKİLLERİ                           :.......

 

KONU                                   : Kusur Tespiti Talebimiz Hk.

 

AÇIKLAMALAR              :1- ....... günü saat ....... sıralarında müvekkilimiz maliki bulunduğu ....... plaka sayılı aracıyla ... Karayolunda ....... istikametinden ....... istikametine doğru seyrederken ...... Hastane Yolu sapağına geldiğinde Trafik Polisleri tarafından durdurulmuş ve Döngel Mudurnu Tavukçuluk önünde meydana gelen maddi hasarlı ve yaralamalı kazaya sebebiyet verdiği belirtilmiştir.

 

2-Müvekkilimizin yokluğunda tanzim edilen Trafik Kazası Tespit Tutanağı .. .. .... ve .. ... .. plaka sayılı araç sürücülerinin ifadeleri doğrultusunda düzenleşmiştir. Tanzim edilen bu Trafik Kazası Tespit Tutanağı gerçekleri yansıtmamaktadır.

 

3-Tanzim edilen Trafik Kazası Tespit Tutanağında müvekkilimizin maliki ve sürürcüsü bulunduğu ....... plakalı otomobili ile ..... istikametinden ..... istikametine seyir halindeyken ..... önüne geldiği esnada trafiğin yoğun olduğu bir sırada önünde aynı istikamete seyir eden araçları solladığı sırada ..... istikametinden ..... istikametine seyir eden sürücü .... .......  idaresindeki .. ... .. plaka sayılı otomobili şarampole düşürdüğü şarampolden anayola çıkan sürücü ..... .....'ın direksiyon hakimiyetini kayıp ederek aracını toparlayamadığı ve ..... yönünden ...... yönüne seyreden .. ... ... plaka sayılı kamyona çarptığı ve meydana gelen bu olayda müvekkilimizin kod 07 şeride tecavüz etme sucunu işlediği bu nedenle bu kazada asli kusurlu olduğu belirtilmiştir. Aynı tutanakta müvekkilimizin olay yerini terk ettiğinden krokide gösterilemediği belirtilmektedir.

 

4-Trafik kazası tespit tutanağında müvekkilimize yükletilen kusur oranının tarafımızdan kabulü mümkün değildir. Müvekkilimizin meydana gelen kaza ile alakası yoktur. Müvekkilimiz olay günü .... yönünden ...... istikametine doğru seyrederken ........ önünde Trafiğin açık olduğu ve araç sollama yasağının bulunmadığı bir yerde önünde seyreden aracı sollamış ve kendi şeridine girerek yoluna devam etmiştir. Müvekkilimiz karşıdan gelen aracı sıkıştırmamıştır. Trafik Kazası Tespit Tutanağında belirtildiği gibi .. ... .. plaka sayılı aracın şarampole düşmesi mümkün  değildir.  Kazanın  meydana  geldiği yol tek gidiş gelişli yol olmasına rağmen yan kısımlarında geniş bir emniyet şeridi mevcuttur. Bu emniyet şeridine rağmen şarampole düşen bir aracın şarampolden tekrar ana yola çıkması mümkün değildir. Bu yolda Trafiğin sıkışık olduğu zamanlar dört şerit olarak trafik rahatlıkla akmaktadır. Olay .. ... .. plaka sayılı araç sürücüsünün hatalı sollama yapması sonucu meydana gelmiş olup olayda müvekkilimizin kusuru yoktur.

 

 

 

5-İleride müvekkilimiz aleyhine açılacak tazminat davasına esas olmak üzere olay mahallinde olayı gören tanıklarımızın da dinlenmesi suretiyle kusur tespiti yapılmasını talep etme zorunluluğu hasıl olmuştur.

 

DELİLLER                    : Keşif ve Bilirkişi İncelemesi,

                                           Tanıklarımız

                                              1-         

                                              2-         

 

SONUÇ İSTEM              : Yukarıda açıklanan nedenlerle ileride müvekkilimiz aleyhine açılacak tazminat davasına esas olmak üzere olay yerinde olayı gören yukarıda isimlerini verdiğimiz tanıkların dinlenmesi suretiyle uzman bilirkişi marifetiyle keşif yapılmasına, müvekkilimizin meydana gelen kazada kusurunun bulunup bulunmadığının, kusurlu ise kusur oranının ne olduğunun tespitine karar verilmesini arz ve  talep ederiz.

 

 

                                                                                               TESPİT İSTEYEN VEKİLİ

                                                                                                              .......