....... MAHKEMESİNE

                             

 

 

TEVDİ MAHALLİ

TAYİNİ İSTEYEN  :.......

 

VEKİLİ                  :.......

 

KARŞI TARAF      :.......

 

KONU                    : TEVDİ MAHALLİ TAYİNİ İSTEMİDİR

 

AÇIKLAMALAR    :1-Müvekkilimiz ../../.... tarihinde ................  adresindeki gayrimenkulu ......... 'dan eczane olarak kullanmak üzere dükkan sıfatı ile kiralamıştır. Kira kontratında  kira artış oranı  ../../.... tarihinden itibaren  senelik %60 olarak belirlenmiştir. Ev sahibi ..........  kirayı 500.ALMAN MARKI' na çıkarmak istediğini müvekkilimize sözle beyan etmiştir.

 

2-Müvekkilimiz istenilen kira bedelinin fahiş ve kira kontratına aykırı olduğunu belirterek kontrata uygun arttırılmış kira bedelini ödeyeceğini söylemiştir. Ayrıca  kira bedeli olan .......-TL 'i ev sahibine ödemek amacı ile ../../.... tarihinde posta ile konutta ödemeli olarak havale etmiştir. ......... .......  parayı kabul etmemiş ve para geri gelmiştir. Bunun üzerine müvekkilimiz ../../.... tarihinde ikinci ayın kira bedeli ile birlikte ..........-TL 'yi posta kanalı ile konutta ödemeli olarak göndermiştir. Ev sahibi ikinci parayı da kabul etmemiştir.

                                     

3-Kiralayanın bu temerrüt halinin gelecek aylar kira parası için de söz konusu olacağı açıktır. Bu sebeple "tevdi mahalli tayini"  için mahkemenize baş vurmak zorunluluğu doğmuştur.

 

HUKUKİ NEDENLER: 6570 Sayılı Yasa, BK ve İlgili Mevzuat

 

DELİLLER                 : Kira Sözleşmesi, Havale Makbuzları vs.

 

SONUÇ İSTEM         : Yukarıda açıklanan nedenlerle müvekkilimizin kira bedelini yatıracağı  bir tevdi mahalli tayini hakkında karar verilmesini saygılarımızla  arz ve talep ederiz.

 

                                                                                              

                                                                             TEVDİ MAHALLİ TAYİNİ İSTEYEN VEKİLİ

                                                                                                         .......