Kat Mülkiyeti Kanununa Göre Rahatsızlık Veren Komşu Hakkında Tedbir Talebi Dilekçe Örneği

…………… SULH HUKUK MAHKEMESİ SAYIN HAKİMLİĞİ’NE

 DAVACI               : …………………… (T.C.Kimlik No: …………………………)

                                Adres:

DAVALI                                : ……………………. (T.C.Kimlik No: ………………………   )

                                 Adres:

 

KONU                   : Kat Malikinin Başkalarını Rahatsız Edici, Yönetim Planına ve Kat Malikleri Kurulu

                         Kararlarına Aykırı Davranışlarının Önlenmesi ve Tahliye Talebimizden İbarettir. 

AÇIKLAMALAR  :

  1.   Müvekkilim …….. ili, ……… ilçesi, ………….mah, ………… Sokak, ….. numarada, … Ada, ……..Pafta, ……… Parsel’de kayıtlı bulunan taşınmazın paydaşıdır.

 

  1. Davalı apartmana taşındığı günden beri hane halkı tarafından uyumsuz davranış, apartman yönetim planına ve genel apartman kurallarına uymayarak, aşırı gürültü, pencere ve balkonlardan halı, kilim, çarşaf vs. silkeleme, pislik atma, su dökme eylemlerinde bulunmaktadır.

 

  1. Davalıya daha önce apartman yöneticiliği tarafından iadeli taahhütlü posta yoluyla ve davacı tarafından ……...Noterliğinden rahatsızlık veren davranışlarına son vermeleri hususunda ihtarname gönderilmiştir.
  1. Davalı anılan adreste ikamet ettiği halde yasal ikametgâhını asılsız olarak başka bir adres göstermektedir. Tebligat yapılması engellenmek istenmektedir.
  1. Davalı tüm uyarılara rağmen rahatsızlık veren davranışlarını sürdürmektedir. Bu nedenle bu davayı açmak zarureti hâsıl olmuştur.

 

DELİLLER                              :  Yönetim Planı, Kat Malikleri Kurulu Kararı, Kamera Görüntüleri, İhtarname

                                              Suretleri, Her Tür Delil.

HUKUKİ SEBEPLER          :  Kat Mülkiyeti Kanunu md. 18, 25 ve ilgili maddeleri ile Medeni Kanun md. 737 ve ilgili mevzuat.

 

TALEP SONUCU                               : Yukarıda kısaca açıklanan nedenlerle uyumsuz davranış, apartman yönetim planına ve genel apartman kurallarına uymayarak, aşırı gürültü, pencere ve balkonlardan halı, kilim, çarşaf vs. silkeleme, su dökme eylemlerinde bulunarak diğer kat maliklerini rahatsız edici davranışlarda bulunan davalının yaptığı eylemlerin önlenmesine ve bu konuda tedbir kararı verilmesine, davalının uyarılmasına davranışlarının devamı halinde tahliyesine ve yargılama giderlerinin, vekâlet ücretinin davalıya yüklenmesine karar verilmesini saygılarımla vekâleten arz ve talep ederim.

 

                                                                                                                                                   DAVACI

EK

YARGITAY KARARI