………….  MAHKEMESİNE

 

                                                                                                                     

 

 

DAVACI                    :.......

 

VEKİLLERİ               :.......

 

DAVALI                    :.......

 

KONU                       : İrtifak Bedelinin .........-TL Arttırımı Talebimiz Hk.

 

AÇIKLAMALAR       :1-Müvekkilimiz ....... İli, ....... İlçesi, ....... Mahallesi, ....... Mevkiinde, Pafta No: ......., Ada No: ......., Parsel No: ....... de  tapuya kayıtlı ..... m2 lik taşınmazın malikidir.

 

2-Müvekkilimizin taşınmazının ....... m2 lik kısmı üzerine davalı kurum tarafından irtifak hakkı tesis edilmiş olup ........-TL irtifak bedeli takdir edilmiştir.

 

3-Davalı Kurum tarafından takdir edilen irtifak bedeli çok düşüktür. İrtifak hakkı tesisi ile taşınmaz üzerinden Enerji Nakil Hattı geçmesi taşınmazın değerini olumsuz yönde etkilemiş ve değer kaybına neden olmuştur. Taşınmazın enerji hattı geçmesinden evvelki değeri ile şu andaki değeri arasındaki fark takdir edilen irtifak bedelinden çok yüksektir. Taşınmaz üzerinde zeytin ağaçları mevcut olup geçen enerji nakil hattı mahsulü olumsuz yönde etkileyecek ve verimi düşürecek müvekkilimizin mağduriyetine neden olacaktır. Zaten bu taşınmaz Belediye mücavir alanı içinde olup arsa vasfındadır.

 

4-Bu nedenlerle davalı Kurum tarafından takdir edilen ...........-TL irtifak bedelinin ........-TL arttırımı ile .........-TL ye çıkartılması için bu davanın açılması zorunluluğu hasıl olmuştur.

 

HUKUKİ NEDENLER : Kamulaştırma Yasası, İlgili Mevzuat

 

DELİLLER               :1.  Tapu Kayıtları,

  2.  Kamulaştırma Evrakları

  3.  Keşif ve Bilirkişi incelemesi

  4.  Yasal ve Takdiri Diğer Kanıtlar vs.

 

CEVAP SÜRESİ        : 10 Gündür

 

SONUÇ İSTEM        : Yukarıda açıklanan nedenlerle davalı kurum tarafından takdir edilen .........-TL irtifak bedelinin .......-TL arttırımı ile ........-TL ye çıkartılmasına, yargılama giderlerinin davalıya yükletilmesine, 1136 Sayılı Avukatlık Kanununun 4667 Sayılı Kanunla değişik 164/son fıkrası uyarınca karşı taraf vekalet ücretinin Avukat olarak adımıza hükmedilmesine karar verilmesini  arz ve talep ederiz.

 

 

                                                                                                DAVACI VEKİLİ