………….  MAHKEMESİNE

 

                                                                                                                       

 

                                                                                   İhtiyati Tedbir Taleplidir

 

 

DAVACI                         :.......

 

VEKİLLERİ                    :.......

 

DAVALI                          :.......

 

KONU                            :.......' lık  senet  nedeniyle   davalıya borçlu olmadığımızın tespiti ve icraya konan bu senedin icra takibinin dava sonuçlanıncaya kadar teminat karşılığı tedbir yoluyla durdurulması talebimiz hk.

 

AÇIKLAMALAR              : Müvekkilimiz ........ ........ davalının ....... adresindeki taşınmazını ....... başlangıç tarihli yazılı kira kontratı ile bir yıllığına kiralamıştır. Bu sürenin sonunda tarafların yeniden anlaşması sonucu ../../.... başlangıç tarihli yeni bir kira kontratı imzalanmıştır.

 

Ekte sunduğumuz kira kontratının hususi şartlarının 4 nolu bendinden de anlaşılacağı üzere müvekkilimiz davalıya   depozito olarak ....... tutarında senet vermiştir.

 

Müvekkilimiz söz konusu taşınmazı ../../.... tarihinde davalının bilgisi dahilinde tahliye edip anahtarı davalıya teslim etmiştir.

 

Ancak davalı müvekkilimizin taşınmazı tahliye etmesine ve hiçbir borcu bulunmamasına rağmen müvekkilimizden depozito olarak almış bulunduğu ........-TL tutarındaki senedi iade etmemiş ve kötü niyetli olarak ...... İcra Müdürlüğünün ../.... E. Sayılı dosyası ile müvekkilimiz aleyhine icra takibi başlatmış ve müvekkilimizin mağduriyetine neden olmuştur.

 

Müvekkilimizin davalıya böyle bir borcu yoktur. Bu senet kira kontratından da anlaşılacağı üzere davalıya depozito olarak verilmiştir.

 

HUKUKİ NEDENLER                : HUMK.,  İİK., BK. Ve İlgili Mevzuat

 

DELİLLER                                 :Kira Kontratı,  ..... İcra Müdürlüğünün ../.... E. Sayılı Dosyası, Yasal ve Takdiri Diğer Deliller vs.

 

SONUÇ İSTEM           : Yukarıda açıklanan nedenlerle icra takibine konan senet nedeniyle davalıya ...........-TL borçlu olmadığımızın tespitine, dava sonuçlanıncaya kadar icra takibinin durdurulması konusunda  ihtiyati tedbir kararı verilmesine,  davalı kötü niyetli  hareket ederek müvekkilimizin mağduriyetine neden olduğundan % 40'tan az olmamak üzere kötü niyet tazminatına hükmedilmesine, yargılama giderlerinin davalıya yükletilmesine, 1136 Sayılı Avukatlık Kanununun 4667 Sayılı Kanunla değişik 164/son fıkrası uyarınca karşı taraf vekalet ücretinin Avukat olarak adımıza hükmedilmesine karar verilmesini saygılarımızla arz ve talep ederiz. .......

 

                                                                                                     DAVACI VEKİLİ

                                                                                                                .......