....... MAHKEMESİNE

       

                                                                                                           

 

 

DAVACI                   :.......

 

VEKİLİ                     :.......

 

DAVALI                    :.......

 

KONU                      : Haksız Rekabetin Önlenmesi

 

AÇIKLAMALAR     :1-Müvekkilimiz Şirkete ait,  6 yıldır patentli olarak üretmekte oldukları özel vasıflı yer karoları, davalı tarafından müvekkilimizden izin alınmadan taklit edilmiş ve piyasaya sürülmüştür.

 

2-Davalı ürünü aynen taklit etmekle kalmamış, ürünün ismini dahi değiştirmemiştir. Ambalajını da birebir kopyalamıştır.

 

3-Davalının bu davranışı müvekkilimizi piyasada zor durumda bırakmaktadır. Müvekkilimiz satmadığı ürünleri, değiştirmek durumunda kalmakta, farklı fiyatlardan satılan ürünler müşteriler arasında güven sorunu yaratmaktadır. Davalının davranışı müvekkilimiz şirkete her bakımdan zarar vermektedir.

 

4-Davalı hakkında bu güne kadar uğradığımız maddi ve manevi zararlar ile ilgili olarak ayrıca tazminat davaları ve suç sayılan eylemi için ceza davaları açacağız.

 

5-Mahkeme tarafından davalının bu haksız davranışının önlenmesi bakımından, gerek elinde müvekkilimizin patentine sahip olduğu benzer ürünlere, gerek bu ürünleri üretmekte kullandığı her türlü makine ve araca, tedbiren el konulmasını da istemekteyiz.

 

6-Mahkemenizce haklı bulunmamız halinde kesinleşen ilamın da ulusal gazetelerde masrafı davalıdan alınmak üzere ilanına karar verilmesini istemekteyiz.

 

HUKUKİ NEDENLER : BK.,TK.,HUMK.,vd. mevzuat.

 

DELİLLER              : Şirket kayıtları, patent belgeleri, ticaret  sicili, patent, tanık, keşif, bilirkişi ve her türlü yasal kanıt.

       

CEVAP SÜRESİ        : 10 gündür.

 

SONUÇ İSTEM  : Yukarıda açıklanan nedenlerle, Mahkeme tarafından davalının bu haksız davranışının önlenmesi bakımından, davalının haksız rekabetinin önlenmesine, davalının gerek elinde müvekkilimizin patentine sahip olduğu benzer ürünlere, gerek bu ürünleri üretmekte kullandığı her türlü makine ve araca el konulması için tedbir kararı verilmesine, Mahkemenizce haklı bulunmamız halinde kesinleşen ilamın da ulusal gazetelerde masrafı davalıdan alınmak üzere ilanına, yargılama giderlerinin davalıya yükletilmesine, 1136 Sayılı Avukatlık Kanununun 4667 Sayılı Kanunla değişik 164/son fıkrası uyarınca karşı taraf vekalet ücretinin Avukat olarak adımıza hükmedilmesine karar verilmesini talep ederiz.

                                                                                                                        

                                                                                                          

                                                                                                   DAVACI VEKİLİ

                                                                                                       .......