.......MAHKEMESİNE

                                                          

                                                                                   

 

 

 

DAVACI                 :.......        

           

VEKİLİ                   :.......

 

DAVALI                 :.......

 

KONU                    : Gayrimenkulün cebren tescili talebimizdir.

 

AÇIKLAMALAR   :1-Müvekkilim davalıdan ....... adresinde bulunan ve tapunun ....... mahalle, ....... Ada, ....... Pafta ....... Parsel de bulunan ....... ....... numaralı bağımsız bölümünü, ....... TL bedelle satın almıştır.

 

2-Taraflar aralarında, ....... Noterliğinin ....... tarih ve ....... yevmiye numaralı gayrimenkul satış vaadi sözleşmesini yapmışlardır.

 

3-Müvekkilimiz davalıya gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi gereği yapması gereken ödemeyi yaptığı halde, bu sözleşmenin 3. maddesinde yazıldığı şekilde davalı müvekkilimize, gayrımenkulü devretmemiştir.

 

4-Yukarıda noteri, tarihi ve yevmiye numarası belirtilen sözleşme gereği, davalıya ait bulunan ve tapuda ....... mahalle, ....... Ada, ....... Pafta ....... Parsel de kayıtlı olan ....... ....... numaralı bağımsız bölümünün müvekkilimizin adına tescilini istemekteyiz.

 

HUKUKİ NEDENLER : MK.,BK.,Tapu Kanunu.

 

DELİLLER                  : Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi,tapu kaydı, diğer kanıtlar.

 

CEVAP SÜRESİ       : 10 gündür.

 

SONUÇ İSTEM         :Yukarıda açıklanan nedenlerle, Yukarıda noteri, tarihi ve yevmiye numarası belirtilen sözleşme gereği, davalıya ait bulunan ve tapuda ....... mahalle, ....... Ada, ....... Pafta ....... Parsel de kayıtlı olan ....... ....... numaralı bağımsız bölümünün müvekkilimizin adına cebren tesciline, müvekkilimizin sonradan mağdur olmasının önlenmesi bakımından söz konusu taşınmazın tapu kaydına üçüncü şahıslara devrinin önlenmesi bakımından tedbir konmasına, mahkeme masraflarının davalıya yükletilmesine, 1136 Sayılı Avukatlık Kanununun 4667 Sayılı Kanunla değişik 164/son fıkrası uyarınca karşı taraf vekalet ücretinin Avukat olarak adımıza hükmedilmesine karar verilmesini  arz ve talep ederiz.

 

 

                                                                                               DAVACI VEKİLİ

                                                                                                       .......