....... AİLE MAHKEMESİNE

                                                                                                                       

 

 

DAVACI                   :.......

 

VEKİLİ                     :.......

 

DAVALILAR            :.......

 

KONU                      : Davalıların  Evlenmelerinin  Men'i İstemimizdir. 

 

AÇIKLAMALAR      :1-Müvekkilimiz ile yeni boşanan, davalılardan ....... nın diğer davalı ....... ile evlenmesinin menini istemekteyiz.

 

2-Davalılardan ....... ile müvekkilim ....... Asliye Hukuk Mahkemesinin ....... tarih ve ....... karar sayılı kararı ile boşanmışlardır. Boşanma kararı taraflara tebliğ edilmiş ve temyiz edilmediğinden kesinleşmiştir.

 

3-Davalı müvekkilimiz ile evli ve boşanma davası sürerken müvekkilimiz ile müşterek arkadaşlarına hamile olduğundan söz etmiştir. Müvekkilimiz ile boşanmanın gerginliği söz konusu olduğundan müvekkilimize bu konudan söz etmemiştir.

 

4-Boşanma anlaşmalı olduğundan çok kısa bir zamanda gerçekleşmiş ve kesinleştirilmiştir. Müvekkilimiz eski eşinin hamile olduğunu sonradan öğrenmiştir. Şu anda da davalının evlenmek üzere olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız.

 

5-Davalının bu durumda evlenmesi doğacak çocuğun nesebinin karışmasına neden olabilecektir. Müvekkilimizden bir çocuğa hamile olan davalının iddet müddeti süresince evlenmesinin men'ine karar verilmesini istemekteyiz.

 

HUKUKİ NEDENLER : MK.m.93 ve devamı.,103,104.

 

DELİLLER              : Nüfus kayıtları,boşanma dosyası.

 

CEVAP SÜRESİ       : 10 Gündür

 

SONUÇ İSTEM : Yukarıda açıklanan nedenler ile  davalılar arasındaki evlenmenin menine ,  davalılardan müvekkilimizin eski eşinin hamile olmasının da göz önüne alınarak yargılama sonuna kadar evlenme akdinin önlenmesi bakımından ihtiyati tedbir kararı verilmesine, yargılama giderlerinin davalıya yükletilmesine, 1136 Sayılı Avukatlık Kanununun 4667 Sayılı Kanunla değişik 164/son fıkrası uyarınca karşı taraf vekalet ücretinin Avukat olarak adımıza hükmedilmesine karar verilmesini talep ederiz.

 

 

                                                                                             DAVACI VEKİLİ

                                                                                                     .......