....... MAHKEMESİNE

                          

                                                                                                                    

DAVACI              :.......

 

VEKİLİ                :.......

 

DAVALI              :.......

 

KONU                 : Dernek üyeliğinden ihraç ile ilgili .... tarih  ve ...... sayılı kararın iptali istemidir.

        

AÇIKLAMALAR    :1-Müvekkilimiz , davalı ....... derneğinin kurucu üyelerindendir. 19.. yılında kurulan derneğin kurucu başkanlığını ve çeşitli zamanlarda yönetim ve denetim kurulu üyeliklerini yapmıştır. Bu süre içinde aidatlarını düzenli olarak ödemiş, derneğin tüm etkinliklerine eksiksiz katılmış, derneğin amaç ve ilkelerini her yerde savunmuştur.

                    

2-Müvekkilimiz, Dernek Yönetim Kurulu tarafından, ....... tarihli ve .......sayılı karar ile "Derneğin amaç ve İlkelerine aykırı davranmak ve derneğin manevi şahsiyetini küçük düşürmek" suçundan müvekkilim Dernekten ihraç edilmiştir.

 

3-Karar tamamı ile hukuka aykırıdır. Müvekkilimiz, yukarıda açıklandığı gibi dernekçiliği yaşam felsefesi sayarak bu güne kadar üzerine düşen görevleri harfiyen yerine getirmiştir. Dernek yönetimi, son genel kurul seçiminde müvekkilimizin kendilerini desteklemeyeceğini açıkça ilan etmesinden kaynaklanan intikam ateşi ile müvekkilimizi ihraç etmişlerdir.

4-Dernek yönetimince alınan bu kararın iptalini istemekteyiz.

 

       

HUKUKİ NEDENLER : MK, Dernek K.

 

DELİLLER               : İhraç  kararı, aidat  makbuzları, karar  defteri, tanık

 

CEVAP SÜRESİ      : 10 gündür.

 

SONUÇ İSTEM  : Yukarıda açıklanan nedenler ile haksız olarak alınan yukarıda tarih ve sayısı belirtilen ve müvekkilimizi dernek üyeliğinden çıkaran dernek yönetim kurulu kararının iptaline, yargılama giderlerinin davalıya yükletilmesine, 1136 Sayılı Avukatlık Kanununun 4667 Sayılı Kanunla değişik 164/son fıkrası uyarınca karşı taraf vekalet ücretinin Avukat olarak adımıza hükmedilmesine karar verilmesini talep ederiz.

 

 

                                                                                                DAVACI VEKİLİ

                                                                                                         .......