...... MAHKEMESİNE

 

                                                                                                                    

 

DOSYA NO                 :.......

 

TALEPTE BULUNAN :.......

 

KARŞI TARAF            :.......

 

DAVA                          :      

 

KONU                          : Anayasaya Aykırılık

       

OLAYLAR              : 1-Müvekkilimiz aleyhine mahkemenizde görülmekte olan ....... E sayılı davada uygulanacak olan ....... Anayasa' ya açıkça aykırıdır.

 

Şöyle ki:

a-)

b-)

c-)

 

2-2707 sayılı kanun gereğince Resmi Gazetenin 25.09.1982 tarihli nüshasında yayınlanan ve 07.11.1982 tarihinde halk oyuna sunularak kesinleşen 1982 Anayasasının 152. maddesinin ilk fıkrası "Bir davaya bakmakta olan mahkeme, uygulanacak bir kanun ya da kanun hükmünde kararnamenin hükümlerini Anayasaya aykırı görürse ve taraflardan birinin ileri sürdüğü Anayasaya Aykırılık iddiasının ciddi olduğu kanısına varırsa, Anayasa Mahkemesi' nin bu konuda vereceği karara kadar davayı geri bırakır" şeklindedir.

                        

3-Bu maddeye göre, mahkemenizce Anayasaya Aykırılık iddiamız ciddi bulunur, Anayasa' ya aykırılık iddiamızın incelenmesi için Anayasa Mahkemesi' ne gönderilir ve yüce mahkemece itirazımız yerinde görülür ve kabul edilir ise, söz konusu yasa maddesi iptal edilecek ve uygulanma olanağı kalmayacaktır.

 

4-Yukarıda açıklanan nedenlerle ilgili maddenin Anayasaya Aykırılığı konusunda karar verilmek üzere dosyanın Anayasa Mahkemesine gönderilmesini istemekteyiz.

 

HUKUKİ NEDENLER   : Anayasa' nın 152.maddesi

 

SONUÇ İSTEM     : Mahkemenizce dosyanın Anayasaya Aykırılık iddiasının incelenmesi için Anayasa Mahkemesine gönderilmesine, davanın yüksek mahkemenin incelemesinin sonuna kadar geri bırakılmasına karar verilmesini talep ederiz.

 

   

                                                    TALEP EDEN VEKİLİ

                                                                                                             .......