.......  MAHKEMESİNE

 

 

 

                                                                                                                       

DAVACI                 :.......

 

VEKİLİ                    :.......

 

DAVALI                  :.......

 

KONU                     : Çocukla Kişisel İlişkinin Yeniden Düzenlenmesi İstemi.

 

AÇIKLAMALAR   : 1-Müvekkilim ile davalı 8 yıl süren evliliklerini karşılıklı anlaşma yolu ile bitirmişlerdir. Tarafların başvuruları ....... Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından kabul edilmiş, boşanmaya dair ....... tarih, ....... Esas ve ....... karar sayılı karar taraflara tebliğ ederek kesinleşmiştir.

 

2-İlamda tarafların müşterek çocuğu Ayla davalı anneye verilmiştir. Müvekkilimiz, şehir dışında çalıştığı için çocuğu sadece yaz tatillerinde görmeyi kabul etmiş ve mahkeme de düzenlemeyi buna göre yapmıştır. Müvekkilimiz yine mahkemenin takdir ettiği ....... tutarındaki nafakayı da düzenli olarak ödemeye devam etmektedir.

 

3-Müvekkilimiz şehir dışındaki işini tamamlamış ve yeniden davalı ve çocuğu ile aynı kentte işe başlamıştır. Çocuğunu bu düzene göre, okulunu da etkilemeyecek şekilde her hafta sonu görmek istediğini eski eşine bildirmiş, ancak red cevabı almıştır.

 

4-Çocuğun anne sevgisine olduğu kadar baba sevgisine de ihtiyacı bulunmaktadır. Müvekkilimizin çocuğunu düzenli olarak görmek en tabi hakkıdır. Davalı buna engel olmaktadır.

 

5-Mahkemenizce müvekkilimizin çocukla ilişkisinin müvekkilimizin yeni durumu da göz önüne alınarak yeniden düzenlenmesini ve her hafta sonu çocuğunu görmesine karar verilmesini istemekteyiz.

 

HUKUKİ NEDENLER : MK. Ve diğer mevzuat.

 

DELİLLER                   : Boşanma İlamı, tanıklar, İcra Dosyası, diğer kanıtlar.

 

CEVAP SÜRESİ          : 10 Gündür

 

SONUÇ İSTEM        : Yukarıda açıklanan nedenlerle müvekkilimin çocuğu ile ilişkisinin yeniden düzenlenmesine, davanın açılmasına neden olan davalının masrafları ödemesine, 1136 Sayılı Avukatlık Kanununun 4667 Sayılı Kanunla değişik 164/son fıkrası uyarınca karşı taraf vekalet ücretinin Avukat olarak adımıza hükmedilmesine karar verilmesini talep ederiz.

 

                                                                                                                                  

                                                                                                           DAVACI VEKİLİ

                                                                                                                     .......