BOŞANMA - ZİNA SEBEBİYLE

....................................... MAHKEMESİ SAYIN HAKİMLİĞİ'NE

DAVACI                               :

VEKİLİ                   :

DAVALI                                :

KONU                   : Zina sebebiyle boşanma talebimizdir.

 

AÇIKLAMAMAR               :

1- Müvekkilim davalının 22 yıllık eşidir. Müşterek evliliklerinden 6 çocukları bulunmaktadır. Evlilik kayıtları ...... İli, ...... İlçesi, ...... Mahallesi, ...... Cilt No, ...... Sayfa No ve ...... Kütük Sıra No.dadır.

2- Davalı, yıllardan beri ara ara çalışmak üzere başka şehirlere gidip gelmekte ve müvekkilem de bu dönemlerde evin ve çocuklarının tüm yükünü tek başına taşımaktadır.

3- Müvekkilemiz uzun zamandır eşinin kendisini aldattığı konusunda duyumlar almaktadır. Bir müddettir evine sadece hafta sonları gelen davalı, müvekkilemize işlerin yoğun olduğunu ve bu nedenle zaman zaman kamyonda yatmak zorunda olduğunu söylemiştir. Bu durum 6 aydan fazla bir zamanı geçince müvekkilemiz şüphelenmiş ve eşini takip etmiştir. Eşinin, .......... ilçesinde ................. adresinde bulunan bir başka eve düzenli olarak gittiğini gören müvekkilemiz, yaptığı araştırmada eşinin bir başka kadınla birlikte karı-koca hayatı yaşadığını öğrenmiştir.

4- Yapılan araştırmada bu evin bizzat davalı tarafından tutulduğu ve evin tüm masraflarının da davalı tarafından karşılandığı öğrenilmiştir. Daha da kötüsü müvekkilemiz eşinin bu kadından bir de erkek çocuğunun olduğunu öğrenmiştir. Müvekkilemiz, eşine durumu sorduğunda davalı inkar etmemiş ve kabullenmiştir.

5- Davalı şu anda müvekkilemiz ve çocukları ile kalmamaktadır. Birlikte yaşadığı diğer kadın ile yukarıdaki adresteki evi kullanmaktadır. Davalının eşini aldattığı gerek kendi ifadeleri, gerek tanıklar ve gerekse gayrımeşru beraberliğinden olan çocuğu ile sabittir.

6- Bu sebeplerle, müvekkilemizin davalıdan boşanmasına karar verilmesini istemek zarureti doğmuştur. Ayrıca müvekkilimiz için sonradan yoksulluk nafakasına çevrilmek üzere .................TL nafaka ile çocuklarının her biri için .............TL iştirak nafakasına hükmedilmesini istemekteyiz.

 

HUKUKİ SEBEPLER          : MK.m.161 ve sair yasal mevzuat.

KANITLAR                           : Nüfus kayıtları, tanıklar, DNA testleri ve sağlık raporu ile diğer deliller.

CEVAP SÜRESİ  : İki haftadır.

SONUÇ İSTEM   : Açıklanan nedenlerle, tarafların zina sebebiyle boşanmalarına, Müşterek çocukların velayetinin davacıya verilmesine, davacı için aylık ................TL ve her bir çocuk için aylık ..............TL nafakanın davalıdan alınmasına, yargılama giderlerinin ve avukatlık ücretinin davalı tarafa yükletilmesine karar verilmesini vekaleten saygıyla talep ederiz.

               

                                                                                                                                          DAVACI VEKİLİ