Yıldırım: ‘Herkes uşağına sahip çıksın’

Edirne Barosu Başkanlığına seçilen Av. Özgür Yıldırım ve Yönetim Kurulu üyeleri Edirne Adliyesi’nde düzenlenen törenle mazbatalarını aldı. Mazbatasını Yüksek Seçim Kurulu (YSK)Hakimiİsmail Saltık’tan alan Baro Başkanı Yıldırım, çıkışta yaptığı açıklamada, kendilerini seçen Genel Kurul’a teşekkür etti. Seçimlere mesleği avukat olmayan bir belediye başkanının doğrudan müdahale etmeye çalışmasıyla ilgili sosyal medya paylaşımıyla ilgilide bir açıklama yapan Yıldırım, ‘’Herkes yanında çalıştırdığı şoförüne, aşçısına, uşağına dikkat etsin, sahip çıksın’’ dedi.

Hafta sonu gerçekleşen seçim sonucunda 306 üyenin 175 oyunu alarak üçüncü kez Baro Başkanı seçilen Özgür Yıldırım ve Yönetim Kurulu üyeleri mazbatalarını YSKHakimiİsmail Saltık’tan aldı.

Mazbata töreni sonrasında gazetecilere kısa bir açıklama yapan Yıldırım, üçüncü kez göreve gelmenin onurunu ve mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Teşekkür etti

 

Herkese teşekkür eden Yıldırım, ‘’Bizde tekrar güven tazelediğimiz için çok mutluyuz. Bize bu onuru yaşatan Genel Kurulumuza saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum. Kendilerine layık olmak için elimizden geleni yapacağız. Mesleğimize, meslektaşımıza, baromuza hizmet etmek için, hukukun üstünlüğü ilkesini egemen kılmak için mücadelemiz devam edecek’’ ifadelerini kullandı.

 

İnce mesaj yolladı

 

Seçildikten sonra sosyal paylaşım hesabından ‘’Baromuzun seçimlerine mesleği avukat olmayan bir belediye başkanının doğrudan müdahale etmeye çalıştığını öğrendim. O kişiyi ve çalışma arkadaşlarını kınıyorum. Edirne Barosu hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değildir ve olamaz!’’ şeklinde bir açıklama yapan ve Yıldırım bu konuyla ilgili olarak ta şunları kaydetti: ‘’Ben bütün samimiyetimle şunu söylemek istiyorum. Ben o paylaşımı Edirne Barosunun kapalı grubu var. O anlarda da tebrik etmek için sürekli arayan eşimiz dostumuz vardı. O esnada bir dalgınlıkla ana sayfada paylaşmışım. Ama iki üç dakika sonra farkına vardım ve paylaştım. Edirne Barosu grubuna yazdım. Sizden ricam bu sorunun daha fazla uzamaması. Ama şunu da söylemek istiyorum, herkes yanında çalıştırdığı şoförüne, aşçısına, uşağına dikkat etsin, sahip çıksın’’ Gökhan Zobar


http://www.edirneyenigun.com/haber/11525/yildirim-herkes-usagina-sahip-ciksin.html