Van Barosu, birbiri ardına gelen istifalarla sarsıldı. Yönetim kurulundan 3 üyenin istifasının ardından, dün sabah da Van Barosu Başkan Yardımcı Av. Zülküf Uçar ve Van Barosu Saymanı Av. Doğan İlhan istifa etti.

Haber: Fazıl ERÜŞ / WanHaber - ÖZEL

Van Barosu, birbiri ardına gelen istifalarla sarsıldı. Yönetim kurulundan 3 üyenin istifasının ardından, bu sabah da Van Barosu Başkan Yardımcı Av. Zülküf Uçar ve Van Barosu Saymanı Av. Doğan İlhan ile yedek üyeler Av. Şahin Şahinoğlu ve Av. Turan Ece de istifa etmek üzere dilekçelerini Baro Başkanlığına sundu. Yaşanan istifaları Wanhaber'e değerlendiren Van Barosu avukatları istifaların olağan genel kurulundan sonra yapılan itirazlar üzerine 4 üyenin yönetim kurulu üyeliklerinin düşürülmesinin ardından gerçekleştiğine dikkat çekti. İstifaların doğru bir karar olduğunu da vurgulayan baro avukatları, meslektaşlarının son derece önemli bir karar aldıklarını ifade etti. Yönetim kurulu üyeliklerinin düşürülmesinin irade gaspı olduğunu söyleyen baro avukatları, baro başkanının 'kayyum' yöntemi ile hareket ettiğini savundular.

"KABUL EDİLEMEZ"

Genel kurul iradesinin hiçe sayıldığını belirten baro avukatları, şunları söyledi:

"Meslektaşlarımızın baro genel kurulunda yüksek bir oyla seçilmesine ve herhangi bir itiraz yapılmayacağına dair genel kurulda karar alınmasına rağmen baro başkanı tarafından seçimlerden sonra itiraz edildi. Bu itiraz hem biz avukatların hem de genel kurulun iradesi hiçe saymıştır. Üyelikleri iptal edilen meslektaşlarımızın yerine yedek üyelikten asil üyeliğe geçen avukat arkadaşların da istifa etmesi son derece onurlu bir davranıştır. Yüksek oyla seçilen arkadaşların üyeliklerine itiraz edilmesi irademize yapılan bir saldırıdır ve kabul edilemez. Bu yüzden istifa eden meslektaşlarımız son derece önemli bir karar almışlardır."

"KAYYUM YÖNTEMİ"

Baro başkanını eleştiren avukatlar şunları kaydetti:

"Van Barosu'nda son günlerde yaşananlara bakılırsa bazı meslektaşlarımızın üyeliklerine itiraz edilmesi tamamen gayri ahlaki bir durumdur. Peş peşe yaşanan istifalardan sonra bugün de Baro Başkan Yardımcısı ve Baro Saymanı ile yedek üyelerin istifa etmesi ile Van Barosunun yönetimi düşmüştür. Haklı olarak istifa eden meslektaşlarımızı kutlamak gerek. Baro Başkanının kıdemi yetmeyen meslektaşlarımıza itiraz edilmeyeceği sözü vermiş olmasına rağmen bizzat kendisinin itiraz etmesi düşündürücüdür.Nitekim avukatlar arasında yüksek oylarla seçilen meslektaşlarımıza bu tahammülsüzlüğün sebebini anlamış değiliz.Burada yaşanan bu irade gaspı sonucu adeta kayyum yöntemiyle hareket eden baro başkanının tutumuna karşı istifa eden yönetim kurulunun diğer üyelerinin haklı gerekçeleri önemlidir."

http://www.baroturk.com/van-barosu-istifalarla-sarsildi-25023h.htm