Samsun Barosu Başkanı Av. Kerami Gürbüz, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TSO) ziyaret etti.
Ziyarette, Samsun TSO ve Samsun Barosu yeni dönemde özellikle iş dünyası yakından ilgilendiren hukuksal konularda ortak çalışma yapılması kararlaştırıldı.

Samsun Barosu Başkanı Kerami Gürbüz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’na iadeyi ziyarette bulundu. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu, Samsun TSO Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerinin bulunduğu ziyaret oldukça samimi ortamda gerçekleştirildi. Yapılan görüşmelerde ise Samsun TSO ve Samsun Barosu olarak yeni dönemde özellikle iş dünyasını yakından ilgilendiren konularda birlikte çalışması yönünde görüş birliğine varıldı.

“BİRLİKTELİK İŞ DÜNYASINA KATKI SAĞLAYACAK”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu, Samsun Barosu’yla birlikte çalışmaktan büyük mutluluk duyacaklarını belirterek, “Hepimizin ortak amacı üyelerimize ve Samsun’a en iyi şekilde hizmet edebilmek. Adalet sisteminin en önemli unsurlarından birisi de avukatlık. Kanunlar önünde avukatlara ihtiyacımız var. Ülkemizin daha gelişmiş bir demokrasiye ulaşmasının yolu, toplumda hukuka ve adalete duyulan güvenin en üst derecede olmasına bağlıdır ki bunu sağlayacak en önemli meslek gruplarının başında avukatlar gelmektedir. Samsun TSO olarak iş dünyamızı yakından ilgilendiren konularla sizlerle birlikte çalışmaktan büyük memnuniyet duyacağız. Firmaların en önemli problemlerinden birisi, iş hayatındaki hukuki problemlerdir. Oda olarak, yargıdaki iş yükünü hafifletmek ve uyuşmazlıkların çözümünü kolaylaştırmak için başlatılan ‘arabuluculuk sistemi’ ile alakalı seminer düzenleyeceğiz. Samsun Barosu da bu seminerimizin bir ayağını oluşturabilir. Oda yayın organımız olan dergimizde de sizlere sayfa ayırarak, uzmanların iş dünyası ile ilgili hukuksal konularda bilgi birikimlerini bizimle paylaşmasından mutlu oluruz. Daha birçok konuda Baromuzla ortak çalışma içinde güzel çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

ARABULUCULUK SİSTEMİNİN ÖNEMİ

Samsun TSO ile birlikte çalışmaktan büyük mutluluk duyacaklarını belirten Samsun Barosu Başkanı Av. Kerami Gürbüz ise, “Birlikte yapacağımız seminer ve toplantılarla iş dünyamıza katkı sağlayacağımıza inanıyorum. Yargının yükünü hafifletmek adına koruyucu avukatlık, hukuki danışmanlık hizmetleri ve arabuluculuk gibi alternatif çözüm yolları çok önemli. Ticaret hukuku, iş hukuku, borçlar hukuku, şirketler hukuku, icra iflas hukuk gibi birçok konuda yapacağımız çalışmalarla iş dünyamızı ve tüccarlarımızı özellikle koruyucu avukatlık konusunda aydınlatabiliriz. İş hayatında yaşanan hukuki sorunlar zaman ve itibar kayıplarına neden olabilmekte. İş hayatında yaşadıkları hukuki problemlerin mahkemeye taşınmadan ortadan kaldırılmasının en etkili yolu tüm vatandaşlarımızın özellikle işadamlarımızın koruyucu avukatlık hizmetlerinden yararlanmalarıdır. Koruyucu avukatlık ve hukuki danışmanlık hizmetleri iş ve işlemlere daha kaynağında iken müdahilliği gerektirdiğinden bu yöntemle hukuki ihtilaflar en asgari düzeye inecektir. Yine ihtilaf doğduğunda da tarafların mahkemelerden önce arabuluculuk gibi alternatif çözüm yollarını yine avukatları aracılığıyla denemeleri hem taraflara büyük zaman kazandıracak ve hem de yargının iş yükünü büyük ölçüde azaltacaktır. Bu ve buna benzer konularda yapacağımız çalışmalarımızla inşallah iş dünyamıza önemli katkılar sağlayacağız” diye konuştu.

http://www.milliyet.com.tr/tso-baro-isbirligi-samsun-yerelhaber-696853/