Gaziantep Barosu Başkanı Av. Bektaş Şarklı, Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi UYAP'a mizahi bir dille eleştirilerde bulundu.

BAROTÜRK Özel Haber

Adalet Bakanlığı Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi UYAP'la ilgili yaşadığı sıkıntılara sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösteren Gaziantep Barosu Başkanı Av. Bektaş Şarklı, mizahi bir dil kullandı. İşte birçok avukatın altına imza atacağı o paylaşım;

"SEVGİLİ UYAP, özgeçmişinizde 1998 yılında temelinizin atıldığını,2005 yılından bu yana adli ve idari yargıda, Edirne’den Hakkâri’ye hizmet verdiğinizi ve Anayasanın 141. maddesinin son fıkrasında; “Davaların en az giderle ve mümkün olan süratle sonuçlandırılması, yargının görevidir.” hükmü yer aldığından bahsetmişsin.

Sevgili UYAP, geçen 11 yıl sana hiçbir şey kazandırmamış. GEL ARTIK BÖYLE HİZMET EDECEKSEN ETME! Yol yakınken gel ayrılalım.

Yıllardır avukatlar olarak bu kadar sorunla uğraşırken, bir de seninle uğraşmak artık zor geliyor. Adalet Bakanlığı gibi köklü bir aileden geldiğini düşünerek tanıştık, Adalet Bakanlığı'nın kızıdır dedik, her türlü kaprisine ses çıkarmadık. Kız evi naz evidir dedik! Âmâ artık bu süreç size de bize de zarar vermeye başladı. Bu ilişki artık her iki tarafı da yıpratmaya başladı.

Adalet Bakanlığı'nın seninle ilgili son açıklamasını bilmem okudun mu? Ne diyor biliyor musun "seninle olan ilişkimizi bir süreliğine askıya almış". 1 hafta mı, 1 gün mü, 1 saatliğine mi? Herhangi bir süre yok. Sen kendini benim yerime koy, ne hissederdin ha? Hem baban ilişkimize ne karışır ya? Sana nişan hediyesi olarak alt yapı hizmetlerin için harcadığımız milyonlarca dolara mı üzüleyim, yoksa sistem yok, avukat bey yapacak bir şey diyen yok! diyen katiplerle dertleşmelerimize mi yanayım, sistem yok diye boynu bükük ayrıldığım icra daireleri önündeki halime mi yanayım?

Yıllardır ne öneriler, ne mektuplar yazdım da sana bir "Avukat portalında" dahi gelişme sağlayamadın. Yeter artık biz de insanız ama. İnşallah bu yazıyı baban Adalet Bakanlığı ve bürokratları okur, sorunun benden değil senden olduğunu anlar da tekrar açıklama yapmak zorunda kalmam!

İmza: artık yorulmuş, bitap düşmüş bir UYAP kullanıcısı"

BAROTÜRK