Kocaeli Baro Başkanı Tamer Solakoğlu, kurtuluş için hep birlikte, omuz omuza mücadele veren Türk milletinin aynı inanç ve kararlılıkla Cumhuriyet'e sahip çıkacağına inandıklarını bildirdi.

Solakoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, emperyalist işgalci güçler ve maşalarını yurttan atmak için 26 Ağustos 1922'de başlatılan Başkumandanlık Meydan Muhaberesi'nin 30 Ağustos 1922'de şanlı bir zaferle sonuçlandırıldığını anımsattı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün komutanlığında, Türk milletinin ve ordusunun güç birliği, azim ve kararlılığıyla yürütülen muharebesi sonucu kazanılan zaferle, yurdun işgalci güçlerden ve maşalarından temizlendiğini hatırlatan Solakoğlu, tam bağımsızlığın sağlandığını ve Cumhuriyet'in kuruluşuna giden yolun açıldığını kaydetti.

Solakoğlu, 30 Ağustos Zaferi'nin tüm yurdu işgal edilmiş bir halkın yokluk ve çaresizlik içinde olmasına rağmen birlik, bütünlük ve inançla her türlü zorluğun üstesinden gelebileceğini tüm dünyaya gösterdiğini ve bağımsızlık mücadelesi sürdüren devletlere örnek olduğunu vurgulayarak, şunları belirtti:

"Kurtuluş için hep birlikte, omuz omuza mücadele veren milletimizin aynı inanç ve kararlılıkla Cumhuriyetimize sahip çıkacağına olan inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle, dünyada eşi benzeri görülmeyen kurtuluş mücadelesinin zaferle sonuçlanmasını sağlayan başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet, saygı ve minnet ile anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90. yılını kutluyoruz."

Haber Kaynağı: haberler.com