İzmir Barosu 3 yönetim kurulu üyesi tepki çeken karikatür nedeniyle istifa etti

İZMİR Barosu'nun 16 Nisan'daki halk oylaması için hazırlattığı, Hazreti Adem ve Hazreti Havva'nın öyküsüne de yer verildiği için tepki çeken 'hayır' videosuyla ilgili olarak Genel Sekreter Atalay Aksay ile Kadın Hakları Danışma ve Hukuk Araştırma Merkezi sorumlusu Nuriye Kadan ve yönetim kurulu üyesi Cem Cemal Çoşan, görevli oldukları komisyonlardan istifa etti.

İzmir Barosu adına, 16 Nisan'da yapılacak olan anayasa değişikliği referandumuyla ilgili 'hayır' kampanyası doğrultusunda hazırlanan, içeriğinde Adem ile Havva'nın öyküsüne de değinilen video, çeşitli kesimlerin tepkisine neden oldu. Videoyu hazırlayan İzmir Barosu Genel Sekreteri Atalay Aksay, yoğun tepkiler üzerine genel sekreterlik görevinden istifa etti.

Aksay'ın istifasının ardından Kadın Hakları Danışma ve Hukuk Araştırma Merkezi sorumlusu ve yönetim kurulu üyesi Nuriye Kadan ile bazı komisyonlardan sorumlu yönetim kurulu üyesi avukat Cem Cemal Çoşan da bu görevlerinden istifa etti. İstifaların ardından toplanan yönetim kurulu, Genel Sekreterliğe, Çocuk Hakları Merkezi sorumlusu avukat İlke Erol'u getirdi. Yönetimdeki bu değişiklik Baro'nun internet sayfasında da yer aldı.


http://www.cnnturk.com/turkiye/izmir-barosunda-adem-havva-istifasi