TÜRKİYELİ HUKUKÇULAR ÖZGÜRLÜK VE ADALET İÇİN 5 MAYIS İZMİR MİTİNGİNDE BULUŞUYOR 

           

Bilindiği gibi 17 Nisan 2011 tarihinde İzmir'de toplanan TBB ve 57 Baro Başkanımız kamuoyuna bir deklarasyon açıklamış ve bu deklarasyonda özetle;

 

"Demokratik düzenlerin normal zamanlarının normal mahkemeleri olmayan",  özel soruşturma ve yargılama usulleriyle savunma hakkının kısıtlanması niteliğindeki gizlilik kararlarıyla mahkemeden daha çok devletin ideolojik aygıtı gibi çalışan bu mahkemelerin ve yine bu mahkemeler için öngörülen özel usul hükümlerinin bir an önce kaldırılması gerekir.

Bunun yanı sıra, tüm yargılamalarda da sorun olarak karşımıza çıkan, adil yargılanma hakkına müdahale niteliğindeki karar ve uygulamalara derhal son verilmelidir."  talep ve çağrısında bulunmuştur.

 

Yine aynı deklarasyonun son bölümünde; "Biz, TBB ve aşağıda imzası bulunan Barolar olarak; bu sürecin takipçisi olacağımızı, savunmadan kaynaklanan meşru ve demokratik gücümüzü gerektiğinde kullanacağımız..." iradesi ve kararlılığı açıkça ortaya konulmuştur.

 

Aradan geçen 1 yıllık süre içerisinde CMK 250 Md ile görevli savcılık ve mahkeme uygulamaları son bulmak bir yana giderek yoğunlaşmış,  her türlü muhalefet baskı, sindirme, gözaltı ve tutuklama uygulamaları ile adeta tahakküm altına alınmıştır.

 

Askeri darbe, sıkıyönetim ve olağanüstü hal dönemlerini aratmayan ve hatta bazı yanlarıyla bu dönemlerde dahi rastlanmayan uygulamalar, yazılı eleştiri ile tepki açıklaması ile karşılanır olmaktan çıkmıştır.

 

Bu nedenle Baro Başkanlarımız ile çeşitli platformlarda yaptığımız görüşme ve toplantılarda görüş birliğine vardığımız üzere ve 17 Nisan 2011 İzmir Deklarasyonu'nda belirttiğimiz gibi bu sürecin ve irademizin takipçisi olduğumuzun gösterilmesi amacıyla; CMK 250, 251 ve 252. maddelerin kaldırılması Özel Soruşturma ve Yargılama Usullerine son verilmesi istemiyle Barolar ve hukukçu örgütlerinin cübbeleri ile katılacağı yürüyüş ve miting yapılmasına karar verilmiştir.

 

05 Mayıs 2012 tarihinde saat 11:30 da Cumhuriyet Meydanı'nda toplanılarak, Gündoğdu Meydanı'na yapılacak cübbeli yürüyüş ve mitinge  katılımınız bizleri onurlandıracaktır.