İmralı adası'nda çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'la Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ve BDP Batman Milletvekili Ayla Akat'ın görüşmesine Şırnak Barosu'ndan destek geldi.

İmralı adası'nda çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'la Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ve BDP Batman Milletvekili Ayla Akat'ın görüşmesine Şırnak Barosu'ndan destek geldi. Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, hukukçular, hem de bölge insanı olarak akan kanın durması için ne gerekiyrsa yapılması gerektiğini anlatırken, "Amcam Şerafettin Elçi sağ olsa; bu sürece çok sevinir ve kendisi de katkı sunardı, maalesef ömrü yetmedi" dedi.

Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, Kürt sorununun çözülmesi için Mardin Bağımsız Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi Genel Başkanı Ahmet Türk ile BDP Batman Milletvekili Ayla Akat'ın Abdullah Öcalan ile görüşmesini olumlu bulduklarını söyledi. Geçen hafta vefat eden Katılımcı Demokrasi Partisi Genel Başkanı (KADEP) Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili amcası Şerafettin Elçi'nin taziyesi için Şırnak'ın Cizre ilçesinde bulunan Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, son gelişmeleri değerlendirdi. Elçi, "Amcam sağ olsa; bu sürece çok sevinir ve büyük katkı sunardı. Ancak, ömrü buna yetmedi" dedi. Elçi, soruna çözüm olmasını umutla beklediklerini kaydederek, şunları söyledi:

"Hukukçular, bölge insanı olarak kanın durması, sorunun cözümü için ne gerekiyorsa yapılması gerektiğine inanıyorum. Bu sorunun çözülmesi için toplumun demokratik çevrelerin, siyasi yetkililerin üzerinde baskı kurması gerekiyor. Çünkü bu gelişmeler geç kalmasına ragmen toplumun büyük çoğunluğunun beklentisi dahilindedir. Yani şu an Türkiye'de yaşayan en milliyetçi, en ülkücü kesimlerin bile dile getirmese bile sorunun çözümü konusunda olumlu yaklaştığına inanıyorum. Kimsenin bu sorunun çözümü konusunda siyasi rant peşinden koşmaması da gerekiyor. Bu görüşmeler gerçekten olumlu. Sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi her şeyden daha çok önemli. Maalesef geçmişte buna benzer çabalar sekteye uğratıldı. Bazı çevreler tarafından sabote edildi. Onun için dikkat edilmesi gerekiyor. Umarız bu görüşmeler başarıyla sonuçlanır. İyi niyet olduktan sonra çözülemeyecek hiç bir sorun yok. Biz bu görüşmeleri sonuna kadar destekliyoruz. Rahmetli amcam Şerafettin Elçi yaşamış olsa, bu sürece çok sevinir ve büyük katkı sunardı. Bundan kimsenin şüphesi yok. Kendisi de yaşamı boyunca Türk ve Türkler'in birlikte barış içinde yaşaması için çaba sarf etti." - Şırnak / Cizre