Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, 6 aylıkken geçirdiği rahatsızlık sonucu konuşamayan ve yürüyemeyen engelli kızı Zeynep Sude’nin (13) mutlu olabilmesi için tüm imkanlarını seferber ediyor.

Aydın’da iki yıldır Baro Başkanlığı görevini yürüten Gökhan Bozkurt ile avukat eşi Benek Bozkurt çiftinin 13 yıl önce Zeynep Sude isminde kızları dünyaya geldi. Bozkurt çiftinin biricik kızı Zeynep Sude, 6 aylıkken geçirdiği rahatsızlık sonucu yatağa mahkum oldu. West Sendromu’nun ardından geçtiğimiz yıl Mccune Albright Sendromu teşhisi konulan ve hastalığından dolayı konuşamayan,  yürüyemeyen Zeynep Sude’nin mutlu olabilmesi için baba Gökhan Bozkurt, tüm imkanlarını seferber ediyor. Kızının bir an olsun bile yanından ayrılmayan baba Bozkurt, ömrünü çok sevdiği kızı Zeynep Sude’ye adadı. Kızının her isteğini yerine getiren baba Bozkurt,  ortaya koyduğu babalık örneği ile büyük takdir topluyor. 

“ZEYNEP SUDE İYİKİ BİZİM KIZIMIZ”

Kızının mutlu olması için elinden gelen her şeyi yapmaya çalıştığını kaydeden Bozkurt, “Aile olarak tek isteğimiz kızımız Zeynep Sude’nin mutlu olması. Bu anlamda ben, eşim Benek ve oğlum Oğuz Atam, Zeynep Sude’nin mutlu olması için yaşıyoruz. Biz onunla mutluyuz o bizim ile mutlu. Zeynep Sude iyi ki bizim kızımız olmuş. Onu çok seviyoruz. Eşim kızıma bebek gibi bakıyor. Eşim Benek hanım ve oğlumun hakkını asla ödeyemem. Kızımızla uyanıyoruz, kızımızla uyuyoruz. Kızımın mutlu olabilmesi ve hayata tutunabilmesi için var gücümle çalışacağım. Onun bir gülüşünü dünyalara değişmem. Tek amacım çok sevdiğim ailemle birlikte kızımıza güzelliklerle dolu bir yaşam sunmak” diye konuştu.

“ÇOCUKLARINIZI MUTLU EDİN”

Engelli çocuğu bulunan ailelere seslenen Bozkurt, “Ne yazık ki birçok baba, çocukları engelli diye eşlerini bırakıp gittiklerini görüyoruz. Bu yükten kaçtığına şahit yaşıyoruz. Bu kaçılacak bir yük değil. Bu evlattır, nimettir. Tüm engelli çocuğu olan babalara ve annelere seslenmek istiyorum. Çocuğunuzu asla yalnız bırakmayın. İmkanınız olduğu sürece onları mutlu edin. Onun mutlu olması için yaşayın. Çünkü o mutlu olduğunda siz ondan daha da mutlu olacaksınız. Çocuklarınıza sımsıkı sarılın. Onların elini asla bırakmayın. Baba ve annelik duygusunu ona hissettirin” şeklinde konuştu.

Kaynak: Ses Gazetesi