Hatay Barosu bir basın açıklaması yayınlayarak, Alanya’da basın açıklaması yapmak isteyen avukatlara kötü muamelede bulunulması alkışladıklarını ifade ederek “Yarın siz de Avukata geleceksiniz, bekliyoruz” dedi.

 
Hatay, Osmaniye, Adana, Gaziantep ve Mersin barolarının ortak imzasını taşıyan açıklama şöyle; “Antalya'nın Alanya ilçesinde Ankara katliamı ile ilgili basın açıklaması yapmak isteyen avukatlara yönelik kötü muamele ve şiddeti protesto etmek için, ertesi gün, Alanya Adliyesi önünde basın açıklaması yapan meslektaşlarımıza polis tarafından tüm uygar dünyanın gözü önünde haksız ve izansız bir biçimde uygulanan şiddeti ayakta alkışlıyoruz!
17/25 Aralık sürecine kadar kimlerin, kimin emri ile ne yaptıkları; bu kişilerin şimdi nerelerde oldukları, nerelere kaçtıkları, görevlerine ne olduğunu biliyoruz, unutmadık, hatırlıyoruz.
Tarih, tarihten ders almayanlar için tekerrürden ibarettir.
Bu günler geçecek, bir gün hukuk bu ülkede Hakim olacak, o zaman da bu günkü muktedirlerin Kanun'a aykırı emirlerini icra edenlere acaba ne olacak ? Siz de bir hatırlayın yaşadığımız o süreci…
17/25 Aralık sürecine kadar muktedir olanlar bu gün hukuki yardım almak için Avukatların kapısını aşındırıyor; Avukatları onları cansiperane   (-ki Avukatın da görevi budur) savunuyor.
Efendiler,  dün Alanya da saldırdığınız kişiler Avukattı; yarın siz de işlediğiniz bu suçlar nedeni ile Avukatların hukuki yardımına talip olacaksınız, Avukatın hukuki yardımına muhtaç kalacaksınız…
Kutluyoruz. Ülkemizi Uygar Dünyaya rezil ettiniz.
Kutluyoruz. Savunmaya saldırdınız.
Kutluyoruz Kanun, mevzuat, hak, hukuk dinlemiyorsunuz.
Yarın siz de Avukata geleceksiniz, bekliyoruz…”

http://www.iradegazetesi.net/Haber-16204--hatay-barosu-avukat-size-de-lazim-olacak