Batı Ankara Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği (BAGİAD), savunma mesleği ve hakkına katkıları dolayısıyla Feyzioğlu’na onur ödülü verdi. Ödülünü BAGİAD Başkanı Bahri Küpeli’den alan Feyzioğlu, Ankara Barosu’nun 10 bin 500 avukatı ve bin 500 stajyer avukatı ile tek vücut olup birlikte bu ödülü aldığını söyledi.

Ödül törenin ardından Ankara Barosu önceki Başkanlarından Av. Ünsal Toker’in moderatörlüğünde, Feyzioğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı “Şiddet Demokrasisi – Demokrasi İllüzyonu” isimli bir söyleşi düzenlendi.

Söyleşide yaptığı konuşmada, Hopa’da meydana gelen olaylar ve sonrasındaki gelişmeler ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Feyzioğlu, olaylar sırasında hayatını kaybeden Emekli Öğretmen Metin Lokumcu için, “Şehre sadece vergi borcunu ödemeye inmiş. Terörist değil. Eşkıya değil. Ki protesto etmeye de inebilirdi. Eylem yapmaya da inebilirdi. ‘HES’lere hayır’ demeye de, ‘Biz size oy vermeyeceğiz’ demeye, ya da ‘Hoş geldiniz’ demeye de inebilirdi” yorumunu yaptı.

“DEMOKRASİ YA VARDIR YA YOKTUR”

Demokrasinin insanların tek tip olduğu, aynı şekilde düşündüğü, biat ettiği ve ancak kendisinden beklenenlerin söylediği bir rejim olmadığının altını çizen Feyzioğlu, “ Demokrasiyi ortadan kaldırarak demokrasiyi kuramazsınız, hukuk devletini ortadan kaldırarak daha ileri bir hukuk devletini kuramazsınız. Demokrasinin ilerisi, ortası, gerisi yoktur. Demokrasi ya vardır ya yoktur. Az hukuk devleti olmaz. Ya vardır ya yoktur. Türkiye’de bugün demokrasi yoktur, yargı bağımsızlığı yoktur” diye konuştu.

“TOPLUM ‘GÜVENECEK KİMSEM YOK’ DİYOR”

Göreve gelmelerinden bu yana Türkiye’yi karış karış gezdiklerini anlatan Feyzioğlu, “Ben ülkemde demokrasi olmadığını yaşayarak görmüş bir insanım. Bu ülkeyi, bir demokrasi illüzyonu içinde yaşadığımızı fark edecek kadar gezdim” dedi. Feyzioğlu şöyle devam etti:

“Türkiye, bu kadar hukuksuzluğa, acıya, baskıya ve istibdada rağmen hiç bu kadar umutlu olmadı. Çünkü toplum ilk defa ‘Güvenecek kimsem yok’ diyor. İşte bu, demokrasiyi kurmaya başlayacağımız gündür. Demokrasi özlemiyle yanan bir toplumun ‘güvenecek kimsem yok’ demesi ne kadar güzel. Çünkü artık gerçekten demokrasi istiyoruz.”

 

 

Tarih: 09.06.2011

Yer: ABEM