Ankara Barosu Başkanı Avukat Metin Feyzioğlu, kaldırıldığı söylenen DGM'lerin Özel Görevli Ağır Ceza Mahkemeleri adıyla, gizli dosya ve gizli tanık uygulamalarıyla şiddetini artırarak devam ettiğini öne sürdü. Feyzioğlu, Atatürk'ün "Egemenlik kayıtsız şartsız milletin" hatırlatmasının tersine bugün egemenliği "KHK'larda" olduğunu savundu.

Feyzioğlu, Ankara Barosu adına, 10 Kasım dolayısıyla, Atatürk'ün çeşitli konulardaki görüşleriyle bugünkü uygulamaları kıyasladığı bir basın açıklaması yaptı. "Cumhuriyet, Demokrasi ve Hukuk Devlet İçin Kamuoyuna Duyuru" başlıklı açıklamada, Atatürk'ün "Hayatta en hakiki yol gösterici bilimdir" özdeyişine yer veren Feyzioğlu, bilimde atama olmayacağını ancak Türkiye Bilimler Akademisi'nin çağdaş dünyada emsali görülmeyen şekilde siyasi iktidara bağlandığını bildirdi.

-"DGM'LERİN ŞİDDETİ ARTARAK DEVAM EDİYOR"-

Feyzioğlu açıklamasında, Atatürk'ün "Her fert İstediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz" sözünden sonra ise şöyle dedi:
"Türkiye'de yetmişin üzerinde gazeteci gazetecilik faaliyeti sebebiyle - gerekçesiz olarak (hukuken geçersiz, şablon gerekçelerle) - tutuklu. Yüzlerce gazeteci gazetecilik faaliyeti sebebiyle soruşturuluyor veya yargılanıyor. 8 milletvekili, çok sayıda üniversite öğretim üyesi, subay ve polis terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla - gerekçesiz olarak (hukuken geçersiz, şablon gerekçelerle) - tutuklu. Kaldırıldığı Söylenen DGM'ler, Özel Görevli Ağır Ceza Mahkemeleri adıyla, gizli dosya ve gizli tanık uygulamalarıyla şiddetini artırarak devam ediyor. Avukatlar yaptıkları savunmalar nedeniyle duruşmalardan yasaklanıyor, hatta yargılanıyor."

-DANIŞTAY YENİDEN YAPILANDIRILDI, YÜZDE 40 KADIN HAKİM ORANI YÜZDE 3'E DÜŞTÜ-

Ulu Önder Atatürk'ün "İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen İki cins insandan oluşur... Mümkün müdür ki bir cismin yarısı toprağa zincirlerle bağlı kaldıkça öteki kısmı göklere yükselebilsin?" sözüne de atıfta bulunan Feyzioğlu, "Türkiye'de her gün yüzlerce kadın sadece birey olmak istedikleri için erkeklerden şiddet görüyor. Peş peşe sıraya girerek 13 yaşındaki bir kız çocuğunun ırzına geçen 26 vahşi, kanunda yeri olmayan bir "rıza'dan söz edilerek aşağı sınırdan ceza alıyor ve bu hüküm Türkiye'nin en yüksek mahkemesi tarafından onaylanıyor" dedi.
Metin Feyzioğlu, 12 Eylül 2010 "ileri demokrasi" paketi referandumu yapıldığında Yargıtay ve Danıştay'da yüzde 40 olan yüksek kadın hakim oranının, "yeniden yapılandırma" sonucunda bugün yüzde 3'e düşürülmüş durumda olduğunu da kaydetti.

-"EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ KHK'NIN"-

Feyzioğlu, Atatürk'ün "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" sözünü hatırlatırken de "Nisan 2011'den Kasım 2011'e kadar çıkarılan KHK'lar ile Türkiye'nin idari yapısı temelden değiştirildi. Bu süreçte TBMM ve demokratik kitle örgütleri tamamen dışlandı" dedi. Ankara Barosu Başkanı Avukat Metin Feyzioğlu'nun açıklaması şöyle devam etti:
"'Cumhuriyet fikri hür, vicdanı hür, İrfanı hür nesiller gerektirir.' Cumhuriyetin yetiştirdiği nesillere sesleniyoruz: Özgürlük için, demokrasi için, hukuk devleti için haklarınıza demokratik yollarla sahip çıkınız... Çok geç olmadan!
"Yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar.' Dinlenmemek üzere yola çıktık. İzinden yürüyoruz. Asla yorulmayacağız, asla vazgeçmeyeceğiz." (ANKA)