Bursa 6.İcra Müdürümüz Nuri Zengin önceki gün icra satış işlemi sırasında saldırıya uğramıştır.

Bu saldırının yargısal faaliyet sırasında gerçekleşmiş olması olayı daha da vahim kılmaktadır.

Daha önce de gerek meslektaşlarımıza gerekse yargı alanında çalışan arkadaşlarımıza saldırılar olmuştu. Görevini yaparken saldırıya uğrayan basın mensuplarımızı da unutuyor değiliz.

Bursa Barosu olarak hayatın her alanında nefreti ve şiddeti reddediyoruz. Bu nedenle “kınama” sözcüğünün önüne “nefret” ya da “şiddet” sözcüklerini eklemiyoruz. Ancak bu çirkin saldırıyı kararlılıkla kınıyoruz ve sonuna kadar da takipçisi olduğumuzu kamuoyuna bildiriyoruz.


Biliyoruz ki, şiddet amaçladığını elde eder ve üstelik cezasız bırakılırsa, şiddet duygusu toplumsal cinnete dönüşür. Ve bu durumda hiç kimse güvenlik içinde yaşayamaz ve görev yapamaz.

Olayımızda ise saldırgan amacına ulaşmış görünüyor. Çünkü saldırı nedeniyle satış işlemi iptal edilmek zorunda kalınmıştır. Bu nedenle olay bir kamu görevlisine yönelen basit bir saldırı olarak nitelendirilemez. Bu durum ihaleye fesat karıştırmak ya da yargısal faaliyeti engellemek suçları kapsamında değerlendirilmelidir.

Yargısal alana yapılan saldırılar kimi zaman siyasal müdahale biçiminde baş gösteriyor, kimi zaman ise bir saldırganın varlığında ortaya çıkıyor.
Ancak hiçbir saldırı bizi yıldıramaz. Hukukun üstünlüğünü kaba güçle ya da siyasal kuşatmalarla yok etmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir.

6.İcra Müdürümüz Nuri Zengin yalnız değildir ve Bursa Barosu da sonuna kadar onun yanındadır.