BURSA (CİHAN)- Bursa Barosu avukatları, avukat Gülsevim Baysal’ın silahlı saldırıya uğraması nedeniyle bir gün iş bıraktı. Duruşmalara girmeme kararı alan avukatlar, adliye önünde toplanıp cübbelerini çıkardı.

Avukatlar adına açıklama yapan Bursa Barosu Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Zekeriya Birkan, avukatlara yapılan haksız tutuklamalar, gözaltına almalar, tacizler, darplar ve saldırıları kınamak amacıyla böyle bir eylem kararı aldıklarını söyledi.

Birkan, “Özellikle de meslektaşımız Gülsevim Baysal’a 2 gün önce yapılan silahlı saldırıyı kınamak amacıyla, bir günlüğüne duruşmalara girmeme eylemi başlattık. Bu, bizim ilk eylemimiz. Avukatlara yapılan saldırılara ve sadece bayan olması itibariyle de kadına yönelik şiddeti de içerdiğinden, bu saldırılara dikkat çekmek için baro olarak bugün duruşmalara girmiyoruz. Sadece zorunlu müdafi gerektiren duruşmalara giriliyor.” dedi.

Hakkını arayamayanların hakkını arayan bir mesleğin mensupları olduklarına dikkat çeken Birkan, şöyle devam etti: “Dolayısıyla eğer avukatlar susturulursa, biz darp edilirsek, biz tehdit edilirsek, soruyorum, halkımızı kim savunacak. Herkesin hakkını kim savunacak. Yani korktuğu için adliyeye gidemeyen, hakkını devlet nezdinde, hukuk nezdinde arayamayanlar bizi vekil olarak tutuyor. Eğer biz de susturulursak, soruyorum, bizim hakkımızı, sizin hakkınızı kim arayacak. Biz bugün saldırılara dikkat çekmek ve avukatların güvenlik ve özgürlüklerine dikkat çekmek amacıyla bu eylemi yaptık.”

Konuşmanın ardından cübbelerini çıkaran avukatlar, alkışlarla duruşmalara girmeme protestosunu başlattı.

CİHAN