Adana Barosu, borçlu ve yakınları tarafından sözlü ve fiili saldırıya uğrayarak yaralanan Av. Cebrail Uskaner'e yapılan saldırıya sert tepki gösterdi.

Barodan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; 

"Baromuz üyesi,meslektaşımız Av. Cebrail Uskaner, görevini ifa etmek üzere gittiği haciz mahallinde borçlu ve yakınları tarafından sözlü ve fiili saldırıya uğrayarak yaralanmıştır. 

Yurttaşın hak arama özgürlüğü ve adalete erişimdeki temsilcisi avukatlara duruşma salonlarında, keşif, haciz mahallinde, ofislerinde sözlü ve fiili saldırılar maalesef devam etmektedir. Bu tür sözlü ve fiili saldırılar sıradanlaşmış ve toplumda maalesef kabul gören bir hal almıştır. Bağımsız savunmanın sesi kısılmak istenmektedir. Avukat dosyanın tarafı değildir. Avukatları dosya ile özdeşleştirerek 'taraf' ya da 'uyuşmazlığın kaynağı' gibi görüp, sözlü ve fiili saldırılarda bulunulmayı asla hak etmemektedir. Bugün avukatlara, avukatlık kimliğinden ve üstlendikleri görevlerinden dolayı yapılan saldırılar son derece haksızdır.

Bugüne kadar Türkiye'nin birçok yerinde görevlerini yaparken meslektaşlarımız uğradıkları sonucu yaralanmış ve öldürülmüştür. Baromuz, her koşul altında avukata yapılan baskı, tehdit ve saldırının karşısında yer alacak, bu anlayış ve davranışlarla mücadele edecektir. Meslektaşımıza acil şifalar diliyor, yapılan bu saldırının failleri yakalanarak gözaltına alınmıştır. Olay hakkında her türlü yasal işlemin takibi olacağımızın bilinmesini saygıyla sunarız.

Artık yeter! Bu son olsun!"

Kaynak: Haber Kaynağı