Sakarya Barosu ve Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi “Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yöntemleri Konusunda” ortak bir çalışmaya imza attılar. 

Aralık 2016 / Mayıs 2017 tarihleri arasında 6 aylık bir süreç içinde tamamlanan projede SAÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlileri Yrd. Doç. Dr. Sevda Yaşar Coşkun,  Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yasan, Yrd. Doç. Dr. Meral Ekici Şahin, Yrd. Doç. Dr. Murat Erdem görev aldı. 

UZLAŞTIRMACILAR HUKUKÇU OLMALI

Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan, Proje Sorumlusu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Yeliz Aydın ve Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim görevlileri tarafından imzalanan proje raporunda “Arabuluculukla ilgili mevzuat değişikliği önerisi, alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerinin yargı yetkisi sınırları içerisinde hayata geçirilmesi ve uzlaştırma, arabuluculuk gibi yetkisinin hukuk fakültesi mezunlarına münhasır kılınması” önerilerine yer verilen çalışma ilgili olarak konuşan Başkan Kazan “Uzlaşma sisteminde bir mevzuat düzenlemesine ihtiyaç bulunmaktadır. Bu mevzuat çalışmasında uzlaştırmanın sadece Hukukçulara özgülenmesi gerekmektedir. Hukukçu olmayanların uzlaştırmacı olarak kabul edilmesi vatandaşın hak kaybına sebebiyet verecektir. Ayrıca uzlaştırmacının bağımsız ve tarafsız olması zorunludur, bu nedenle devlet memurlarının uzlaştırmacı olarak kabul edilmesi sistemin bu ilkelerine de aykırı olacaktır. Yapılacak bir mevzuat ile bu duruma bir son verilmesi gerekmektedir” dedi. Uzlaştırma yönetmeliği ile ilgili Barolar Birliğinin açtığı davaya da değinen Başkan Kazan “umarım mahkeme vereceği karar ile bu yanlışa bir son verecek ve uzlaştırmacının sadece hukukçu olması gerektiğine karar verecektir.” sözleri mahkemenin vereceği kararı beklediklerini ifade etti.

http://www.bizimsakarya.com.tr/guncel/baro-ve-universiteden-ortak-proje-h37508.html