İHBAR EDİN

Konu ile ilgili Sakarya Muhtarlar Federasyonu’na bir yazı yazan Sakarya Barosu, bazı şahısların köy ve mahallelerde umuma açık yerlerde insanları ‘bilgilendirme’ adı altında toplantıya çağırdıklarını ve kişilerin vekâletnamelerini almayı amaçladığını ve böylece vatandaşların haklarını istismar ettiklerini, bu durumun avukatlık kanuna açıkça aykırı olduğunu ifade ederek insanları bu şekilde toplantıya çağıran kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulacağını belirtti.

Yazıda yasaya aykırı olarak köy kahvehanesi gibi umuma açık yerlerde kişilerin vekâletnamelerini toplamak amaçlı olarak toplantılar düzenleyen bu kişilerin tespit edilmesi halinde Baroya ihbar edilmesi talebinde bulunuldu.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz yıl Sakarya’nın Karaman ve Yazlık mahallelerinin bazı kahvehanelerinde yasaya aykırı olarak düzenlenen ve kamulaştırma davaları nedeniyle kişilerin vekâletnamelerini almayı amaçlayan bu toplantılar Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından bizzat tespit edilmiş ve yargıya taşınmıştı.

VATANDAŞ MAĞDUR EDİLMESİN

Kahvehane gibi umuma açık bazı yerlerde kişilerin ‘kamulaştırma’ gibi davalar nedeniyle vekâletnamelerinin alınmaya çalışıldığı yönünde şikâyetler aldıklarını belirten Başkan Kazan; “Vatandaşlarımızın hak kaybına uğramamaları için bu gibi iş takipçilerine itibar etmemeleri ve bir Avukatlık bürosuna giderek gereken hukuki yardımı Avukatın bizzat bürosunda almaları çok önemlidir. ‘Bilgilendirme’ adı altında umuma açık yerlerde kamulaştırma gibi bazı davalar için toplantıya çağrılan vatandaşlarımız bu durumu Baromuza ihbar etmesi durumunda yasaya aykırı davranan bu şahıslar hakkında derhal yasal yollara başvurulacaktır ” şeklinde uyarılarda bulundu.


Kaynak: Haber Kaynağı