Edirne Barosu Başkanı Av. Özgür Yıldırım'ın açıklamalarının baro çalışanı tarafından ilgili kurumlara sehven baro mail adresinden ve baronun logosunu içeren antetli kağıdı kullanarak bildirimde bulunulduğu, tamamen kendi görüşlerinden ibaret olan içeriğindeki hususların Edirne Barosu'nu bağlamadığı bildirildi.
Edirne Baro Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerinin konuya ilişkin açıklaması şöyle:
“Edirne Barosu Başkanı sayın Av. Özgür Yıldırım, 26.12.2016 tarihinde yerel basın ile kendi kişisel görüşlerini içeren bir metin paylaşmıştır. Açıklamanın içeriğinde belirtilen hususların tamamen kendi görüşlerinden ibaret olduğunu ve Edirne Barosu'nu bağlamadığını beyan etmiştir.
Durum böyle iken metni yerel basın kurumları ile paylaşan çalışma arkadaşımız ilgili kurumlara sehven baromuz mail adresinden ve baromuzun logosunu içeren antetli kağıdı kullanarak bildirimde bulunmuştur. Hata farkedilip gerekli düzeltme metni de yine aynı çalışma arkadaşımız tarafından mail yolu ile yerel basın ile paylaşılmıştır. 
Son günlerde yerel medyanın gündeminde bulunan tartışmalara ilişkin Edirne Barosu Yönetim Kurulu tarafından hiçbir basın ve yayın organına yazılı veya sözlü bir açıklama yapılmamış olup hususun belirtilen hatadan kaynaklandığının kamuoyu tarafından bilinmesi için açıklama yapılması gerekliliği duyulmuştur.”

  
Kaynak: Hudutgazetesi