Baro Başkanı Ayhan Yılmaz’ın AK Parti’den Milletvekili aday adaylığını açıklaması üzerine Kırıkkale Barosu’nda Olağan Üstü Genel Kurul Seçimi yapıldı.  Yapılan kurulda 145 kişi oy kullandı. 1 oy boş kullanılırken,  Avukat Yeşim Oktar Varlı 55 oyla yeni başkan seçildi. Seçimde Avukat Erol Çakır 52, Avukat Ramazan Özdoğan 37 oy aldı.

3 ADAY

İl Milli Eğitim Binası Toplantı Salonu’nda yapılan kurulda 3 aday yarıştı. Toplam 168 avukatın bulunduğu Baroda Avukat Yeşim Oktar Varlı, Avukat Erol Çakır ve Avukat Ramazan Özdoğan, adalığını açıkladı.  Türkiye genelinde yaklaşık 85 bin avukattın olduğunu açıklayan Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreteri Avukat İ. Güneş Gürseller, 20 ayda 12 bin avukatlık ruhsatı verildiğini, buna göre ayda 600, günde 20 avukatın göreve başladığını söyledi.

KALİTE GETİRİLMELİ

İstanbul’un 35 bin avukat ile Paris ve Newyork’tan fazla olduğunu belirten Gürseller, “Önemli olan kalite ve etkinlikte bunları geçmek lazım. Türkiye Barolar Birliği olarak yeni göreve başlayacak avukatlar için sınav sistemi uygulayalım dedik. Fakat kanunlar buna izin vermiyor. Muhasebeciler bunu yaptı.”dedi.

STAJYER UYGULAMASI

Gürseller, “Yeni görev başlayan arkadaşlarımız bağrımıza basmamız gerekir. Fakat bunların göreve başlamadan önce eğitimden geçmesi gerekir. Böylelikle kalite artar. Şu anada 15 bin avukat eğitim uyguladık. Bu mutlu verici bir olaydır. Ayrıca şehirlerde bulunan hukuk fakültelerine belli puanlar vermek gerekiyor. Bu şekle bazı sorunlar aşılabilir. Öte yandan şehirlerde stajyer uygulaması başlatılacak. Bu uygulama ile şehrin kapasitesine göre stajyer alımı yapılacak. Bir şehre 20 stajyer gerekiyorsa 21’nci stajyer olmayacak.” diye konuştu.  

GERÇEKLERİ SÖYLEMEK LAZIM

Hızlı bir şekilde erozyona uğrayan mesleğimizi daha iyi duruma getirmek için aday olduğunu belirten Kırıkkale Baro Başkan Adayı Avukat Yeşim Oktar Varlı, “Her zaman gerçekleri söylemek lazım. O zaman özgür olursunuz. Baro başkanı olursam, önce eğitimden başlayacağım. Herkes branşına göre eğitim verilmesi için elimden geleni yapacağım. Kırıkkale Üniversitesi ile işbirliği içinde çalışacağım.”diye ifade etti.

 

PROJELERLE BÜYÜR

Yenilenmeye açık olacağını belirten Varlı, “AB Projeleri için çalışmalar yapacağım. Yeni yeni projeler üretilebilir. Baro gençleşiyor. Bunlar arasında hemcinslerimin sayısı küçümsenmeyecek kadar fazla. Bunlar için özel çalışmalar yapılacak. Otopark büyük bir sorun, ayrıca kütüphane yok gibi bir şey bunlar için ayrı ayrı projelerim var.”diye açıklamalar yaptı. 

 

 

YARGININ ÜVEY EVLADI

Artık herkesin avukatların Yargının eşit gücü olduğunu anlaması gerektiğini belirten Kırıkkale Baro Başkanı Adayı Avukat Erol Çakır, “Yargının üvey evladı olmaktan, duruşma kapılarında beklemekten, devlet erklerinden layık olduğumuz ilgiyi değeri görmek kendimizi önemli hissetmek ve hissettirmek için bir an bile mücadeleden vaz geçmeyecek bir baro yönetimine ihtiyacımız var.”şeklinde konuştu.

GÖREV EDİNDİK

Çakır, “Biliniz ki vatandaşın hakkını savunurken nasıl cesur, nasıl kararlı, nasıl çalışkansak mesleğin onurunu avukatların haklarını korurken de aynı cesaret, azim, kararlılık içinde olacağız. Ben demekten uzak biz mantığı ile hep haksızlıkların karşısında mağdurların ve dolayısı ile mağdur edilen meslektaşların yanında olmaya kendimizi görev edindik.”dedi.

TEK TEK GÖRÜŞTÜM

Baroda birçok sorunların var olduğunu belirten Kırıkkale Baro Başkan Adayı Avukat Ramazan Özdoğan, “Baroda 168 üyesi bulunuyor. Bunlarla tek tek görüştüm. Küçük ve büyük sorunlar olduğunu gördüm. Seçilen kişi 10 aya kadar başkanlığı yürütecek. Bu süre zarfında seçilirsem önce küçük sorunlardan başlayacağım.”dedi.

SORUNLAR ÇÖZÜLECEK

Yeni göreve başlayan avukatların sorunlarıyla işe başlayacağını belirten Özdoğan, “CMK ödeneğinde sorunlar var. Bu konuda başsavcı ile görüşeceğim. Daha hızlı ödenmesini sağlayacağım. Robot sistemini yeniden gözden geçireceğim. Adli yardım listesi yeniden ele alınacak. Yeni göreve başlayanlarda icra müdürlüklerinde sorunlar yaşanıyor. Bu sorunlar görüşülüp çözülecek. Avukatta el kaldıranlar karşılarında beni görecekler.”şeklinde konuştu.


http://kirikkaleajans.com/haber_detay.asp?haberID=6944