Sakarya Barosu, Sapanca Gölü'nün kıyı şeridinin tahrif edildiği iddialarına ilişkin İdare Mahkemesi'nde dava açmaya hazırlanırken, Baro Başkanı Av. Zafer Kazan, Sapanca Belediyesi'nin gölün doğal yapısını bozan, belediye kamyonları vasıtasıyla yürütülen göle hafriyat dökme eylemini ivedilikle durdurulması taleplerini reddettiğini öne sürmüştü.

Sapanca Belediyesi'nin gölün içine çimento ile duvar ördüğünü ve sahili taş, kumla doldurarak parke taşlar döşeyip yürüyüş yolu yaptığını, doğal kıyı şeridini tamamen yok ettiğini ileri süren Kazan ayrıca, “Hani doğal sahil şeridi bozulmayacaktı?" diyerek, Sakarya Valiliğine ve SASKİ’ye de çağrıda bulunmuştu.

Tüm bu gelişmelerin ardından, Sapanca Gölü hakkında dava açmaya hazırlanan Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan, Sapanca'ya gelen ve göl kenarında fotoğraf çektiren Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, çektirdiği o fotoğraf karesini, dava dilekçesini de ekleyerek göndereceğini yazdı. 

Kazan, sosyal medya hesabından Abdullah Gül'e ait fotoğraf karesinin üzerine şu notu düştü:

"HABERİNİZ VAR MI?"

"Bu fotografı ve Sapanca Gölü kıyısında yapılan hukuksuzluğun tüm detaylarını ve hazırladığımız dava dilekçesini Sayın Abdullah Gül'e göndereceğim....
Ne mi çıkar göndersem? Tarihe düşülen bir not olur...
Kim bilir belki eşofmanlar çıkarılır ve Sapanca Gölü'nün korunması gereken tarihi ve doğal bir miras olduğu hatırlanarak kıyı kenar eski haline getirilir..."



Haber: Hülya Sürücü
http://www.sakaryadanhaber.com/baro-baskani-kazandan-abdullah-gule-mektup/11284/