BAROTÜRK Özel Haber

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na atanan Hakim İbrahim Sağır'ın Gaziantep'te görev yaptığı dönemde avukatlara hakaret ettiğini ve defalarca HSYK'ya şikayet ettiklerini belirten Gaziantep Barosu Başkanı Av. Bektaş Şarklı, "buna rağmen terfi etmiş ve ödülünü almıştır" dedi.

Hakim Sağır'ın Gaziantep'te 8. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimliği yaparken odasında duruşma yaptığını ifade eden Av. Şarklı, şu ifadeleri kullandı;

"Avukat meslektaşlarımızın oturacağı kürsüyü oturmamaları için üst üste koyduran, haberdar edildip, odaya girdiğimde Baro Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Avukat Hakları Merkezi yöneticileri Av. Bülent Duran ve Av. Muharrem Ercan'a karşı saygısız ve seviyesiz tutumunu sürdüren, hatta hızını alamayıp odadaki polis arkadaşlara ben dahil, eliyle gayet küstah bir şekilde "çıkarın bunları" diye hakaret eden, odadan çıkmayıp oturduğumda ve "salon sorunun varsa gidip bunu Komisyon Başkanı ve Başsavcıyla görüşün dediğimde, "ben kimseyle görüşmüyorum, gidin beni ağababalarınıza şikayet edin" deyip, görevli meslektaşlarıma "bunlar avukat değil, provakatör" deyip hakaretlerde bulunan, Gaziantep Barosu ve meslektaşlarım tarafından defalarca HeSeYeKa'ya şikayette bulunduğunuz hakim terfi etmiş ve ödülünü almıştır.

Başta Adalet Bakanı Bekir Efendi olmak üzere, tüm HeSeYeKa üyelerine teşekkürü borç bilirim."

BAROTÜRK