Adana’da Ramazanın ilk günü sahur sonrası hayırseverlere yönelik düzenlenen nefret operasyonunda Avukat Ruhi Hallaçoğlu’nun evinin gelişi güzel aranmasına Adana Barosu tepki gösterdi.

Bir davasını takip için şehir dışına çıkan Avukat Ruhi Hallaçoğlu’nun evi pazartesi sahur sonrasında polisler tarafından arandı.

Hallaçoğlu’nun ailesinin haber vermesi üzerine eve gelen ortağı Serkan Ulufer, evde arama yapan polislere tepki gösterdi. Avukatın evinin rastgele aranamayacağını belirten Ulufer, güvenlik görevlilerine yaptıklarının kanunsuz ve suç olduğunu söyledi. Avukatlık kanunun polislere gösteren Ulufer, olayı da tutanak altına aldı.

Her ne olursa olsun bir avukatın işyeri ve konutunun cumhuriyet savcısı ve baro temsilcisi olmadan aranamayacağını belirten Ulufer’in ısrarı üzerine aramayı yarıda kesen polisler savcıya durumu bildirdi. Savcını ‘devam edin’ demesinin ardından tekrar evde arama yapmaya devam eden polisler, ailenin ve avukat Ulufer’in tepkilerinin ardından bir kez daha savcıyı aramak zorunda kaldı. Aramayı bırakan polisler daha sonra savcının gelmesini bekledi. Savcı geldikten sonra polisler tekrar arama işlemini sürdürdü. Ailenin baro temsilcisinin olmadığını söylemelerine karşın savcı aramanın yapılmasını istedi.

Adana Barosu, Ruhi Hallaçoğlu’nun bir soruşturma kapsamında evinin aranmasına tepki gösterdi. Toplumda algı operasyonu ve cadı avı yaşatıldığına dikkat çeken Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, “Avukatlık Yasası’nın 58. maddesine göre; avukat yazıhaneleri ve konutları ancak mahkeme kararı ile ve bu kararda belirtilen olayla ilgili olarak cumhuriyet savcısı denetiminde ve baro temsilcisinin katılımı ile aranabilir. Ağır cezayı gerektiren suçüstü halleri dışında avukatın üzeri aranamaz. Biz, sonuna kadar meslektaşımızın yanındayız.” dedi. 

Meydan