Diyarbakır Baro Başkanı Avukat Tahir Elçi, "Önceki KCK tutuklamalarından da şimdiki tutuklamalardan da iktidar sorumludur” dedi.

PKK lideri Abdullah Öcalan’a özgürlük kampanyası çerçevesinde Mardin’in Kızıltepe İlçesi’nde kampanya çalışması yürüttükleri sırada Kızıltepe Belediyesi eşbaşkanlarının gözaltına alınmasının yankısı sürüyor. Tutuklamalar, 2009 yılında gerçekleştirilen KCK operasyonları na benzerliği ile dikkat çekiyor. Hükümet kanadı, 17 Aralık operasyonun ardından, “KCK tutuklamaları paralel yapının işiydi” açıklamaları gündemdeyken, yine benzer operasyonların yapılması akıllarda soru işareti bıraktı. Son gözaltı furyasını Taraf’a değerlendiren Diyarbakır Baro Başkanı Avukat Tahir Elçi, tutuklamaların kabul edilir bir tarafı olmadığını söyledi. “KCK tutuklamalarının paralel diye ifade edilen bir yapıya mal edilmesinin doğru olmadığını” ifade eden Elçi, “Yapılan tutuklanmaları devlet içinde farklı bir yapıya dayandırmak yanlıştır. Önceki KCK tutuklamalarından da şimdiki tutuklamalardan da iktidar sorumludur” dedi.

KABUL EDİLEMEZ


Şiddet içeren eylemlerin, davranış ve benzeri olayların soruşturulmasının doğal olduğunu belirten Elçi, şöyle devam etti: “Ancak şiddet içermeyen, ifade özgürlüğü temelinde kendini ifade eden, basın açıklaması yapan, demokratik haklarını kullananların gözaltına alınması, tutuklanması kabul edilemez. En son imza kampanyası başlatan eşbaşkankarın veya Twitter’da paylaşımda bulunan gazetecinin gözaltına alınmasına tanık olduk. Bu demokratik br ülkede gerçekleşebilecek uygulamalar değil. Bu kötüye gidişatın işaretidir. Bu aşamada beklenilen, fikirlerin özgürce ifade edilmesi, barış için çalışmaların yapılması ve ülkenin demokratikleşme-sinde ısrarcı olunmasıdır.”

TARAF

http://www.samanyoluhaber.com/politika/AKPyi-zora-sokacak-aciklama-Iktidar-sorumludur/1070479/