Doğu ve Güneydoğu bölge baroları Suruç'a gelerek, patlamanın yaşandığı alanda inceleme yaptı. 17 baro adına ortak açıklama yapan Şanlıurfa Baro Başkanı Hikmet Delebe saldırıyı kınayarak, "Gerçekleştirilen bu saldırının, doğrudan Kürtlerin Rojava'daki kazanımlarını hedef aldığına kuşku yoktur. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Saldırının her yönü ile bir an önce aydınlatılmasını istiyoruz." dedi. 

Adıyaman, Bingöl, Hakkari, Mardin, Şanlıurfa, Van, Ağrı, Bitlis, Iğdır, Muş, Şırnak, Batman, Diyarbakır, Kars, Siirt ve Tunceli baro başkanları Suruç'a gelerek, patlama alanına karanfiller bıraktı. Bölge baroları adına ortak basın açıklaması gerçekleştiren Şanlıurfa Baro Başkanı Hikmet Delebe, saldırın hiçbir mantık ve gerekçe ile açıklanamayacağını söyledi. Basın açıklamasın yapıldığı sırada vatandaşlar, 'Katil Erdoğan, İşbirlikçi AKP', 'Anaların gözyaşı Erdoğan'a mezar olacak' şeklinde sloganlar attı. 

Saldırının doğrudan Kürtlerin Rojava'daki kazanımlarını hedef aldığına dikkat çeken Delebe, şunları kaydetti: "Başta Adıyaman olmak üzere Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis ve Hatay'da IŞİD'e ait hücre evlerinin bulunduğu bilinmektedir. Öğrenci evlerine, siyasetçilere ve hatta basın mensuplarına yönelik pek çok baskın gerçekleştirilirken, bütün uyarılarımıza ve çağrılarımıza rağmen emniyet birimlerinin bu teröristlere ve hücre evlerine karşı gerçekleştirdikleri bir operasyona şahit olmadık. DAİŞ'in sınır hattında getirdiği oluşum, hükümette hiçbir rahatsızlık yaratmadı. Biz bölge baroları olarak bu saldırıyı destekleyen zihniyeti şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Saldırının her yönü ile bir an önce aydınlatılmasını istiyoruz." 

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ise "Acımız çok büyük, genç insanlarımızı vahşi bir şekilde kaybettik. Bu saldırıyı gerçekleştiren vahşiler şunu bilsinler ki Kürt toplumu ve insanlık bu vahşi şiddete boyun eğmeyecektir. İnsanlığın ortak aklı ve sağduyusu bu barbarlığa asla boyun eğmeyecektir." şeklinde açıklamada bulundu.


haberler.com