DANIŞTAY 10'uncu Dairesi, Konyalı 25 yaşındaki Alper Ayhan'ın Milli Eğitim Bakanlığı'nın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının başkent dışında sadece okullar ve öğrenciler ile kutlanmasını, stadyumlar ve meydanlarda kutlanmasını yasaklayan genelgesinin yürütmenin durdurulması ve iptali için atığı davada Milli Eğitim Bakanlığı'na savunmak için 15 gün süre verdi. 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 15 gün içinde savunmasını sunmadığı takdirde, yürütmenin durdurulması konusunda karar vereceği öğrenildi.

Konya'da 25 yaşındaki bilgisayar programcısı Alper Ayhan, geçen ocak ayında avukatı Ahmet Gürol Şağban aracılığıyla, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının başkent dışında sadece okullar ve öğrenciler ile kutlanmasını, stadyumlar ve meydanlarda kutlanmasını yasaklayan genelgesinin yürütmenin durdurulması ve iptali için Danıştay'a başvurdu.

Avukat Gürol Şağban, Danıştay 10'uncu Dairesi'nin Milli Eğitim Bakanlığı'na savunması için 15 gün süre verdiğini açıkladı. Şağban, şunları söyledi: ''Alper Ayhan'ın başvurusu değerlendiren Danıştaş 10'uncu Dairesi, bugün Milli Eğitim Bakanlığı'na savunma yapması için 15 gün süre verdi. Milli Eğitim Bakanlığı 15 gün içinde savunma yapmaması durumunda veya 15 günlük sürenin geçmesi halinde yürütmenin durdurulması konusunda karar vereceğinide ihtaren bildirdi.''dedi


DHA