RTÜK'ün verdiği ceza için "haklı" dedi...
Danıştay, "Bir Günah Gibi" adlı dizide evli bir kadınla gömlek yırtarak öpüşme sahnesi ve evli kadınla ilişkiye girmenin daha heyecan verici olduğuna vurgu yapılması nedeniyle RTÜK'ün verdiği ceza için "haklı" dedi.

Edinilen bilgilere göre, RTÜK, ATV'de yayınlanan, "Bir Günah Gibi" adlı dizide evli bir kadınla öpüşme ve sevişme sahnelerini, "manevi değerler ve ahlaka aykırı" olduğu gerekçesiyle uyarı cezası verdi. atv, RTÜK'ün bu uyarı cezasını mahkemeye taşıyarak cezanın iptal edilmesini istedi. Yerel mahkeme cezayı onayınca atv kararı temyiz etti. Danıştay ise, "Evli olmam seni hep heyecanlandırmış" şeklindeki diyalogların ardından öpüşmelerin başladığı, kadının erkeğin gömleğini yırtarak öpüşmeye ve sevişmeye başladıklarını anımsatarak, yerel mahkemenin kararında haklı olduğunu kaydetti. Yayının ahlaka aykırı olduğunu bir kez daha teyid eden Danıştay, kararında şu ifadelere yer verdi:

"Dizide 'ben evleniyorum Leyla', 'Benim için bir mahsuru yok evli olmam seni hep heyacanlandırıştır. Müsaade et bu zevki ben de tadayım' şeklindeki diyalogların ardından kadının erkeğin gömleğini yırtarak öpüşmeye başladıkları, başka bir sahnede ise, 'Ne yapacaksın kağıdı kalemi bu saatte', 'Resmini çizeceğim, uyurken çok tatli görünüyordun sen', 'Hıı resmimi mi belki nü çalışmak istersin hıı...', 'Necip.... Hayır...' şeklindeki diyaloglar sonrasında öpüşerek odaya gittikleri görüldüğün, bu durumda, evli bir kadınla öpüşme sanesine yer verildiği, evli bir kadınla ilişkiye girmenin daha heyecan verici olduğuna vurgu yapıldığı açık olduğundan davacı şirketin uyarılmasına ilişkin işlemde hukuka aykırılık bulunmadığı..."

(Milliyet)