KCK operasyonu kapsamında tutuklanan 15 kişi serbest bırakıldı

Zarakolu’na tahliye

İstanbul Haber Servisi - KCK operasyonu kapsamında tutuklanan ve terör örgütüne yardım ettiği iddia edilen yayıncı, insan hakları savunucusu Ragıp Zarakolunun da aralarında bulunduğu 15 kişi, tutuklu kaldıkları süre, suç vasfının değişme ihtimali ve delil durumu göz önünde bulundurularak tahliye edildi. Ragıp Zarakolunun oğlu Deniz Zarakolu ile Prof. Dr. Büşra Ersanlı ise tahliye edilmedi.

Cumhuriyet savcısı Adnan Çimenin, 147si tutuklu 193 kişi hakkında hazırladığı 2401 sayfalık iddianameyi kabul eden İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi davaya ilişkin tensip kararını dün açıkladı. Ragıp Zarakolu ile BDP üyeleri ve partinin siyaset akademisine giden Muhsin Yenisöz, İrfan Hülakü, Lütfü Balbal, Ali Becerikli, Songül Karatağna, Nahit Onat, Zeynal Çelik, Zeki Elmas, Burhanettin Toprak, İsmail Zeybek, Evrim Öztürk, Yasin Yalçın, Cemalettin Gördegir, Alaattin Güneş tahliye edildi. Diğer 132 tutuklu sanık ise kuvvetli suç şüphesini gösteren olgular bulunduğu, delil durumu, suçun vasıf ve mahiyeti gerekçesiyle tahliye edilmedi. Heyet, 22 sanık hakkında çıkarılan yakalama kararının sonucunun beklenmesine de karar verdi. Davanın ilk duruşması 2 Temmuz 2012de Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi içindeki büyük salonda yapılacak. Duruşma 13 Temmuz 2012ye dek devam edecek. 2401 sayfalık iddianame, görevlendirilecek iki TRT spikeri tarafından okunacak.

Van’da da 6 tahliye

Van 3. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden KCK davasında da dünkü duruşmada DİHA muhabiri Hamdiye Çiftçi ve BDP çalışanları Fatma Duman, Berivan Akboğa, Hüsna Sağın, Tahir Koç, Faruk Yıldız tahliye edildi.