Bursa'da eşinden boşandıktan kendisine evlilik sözü verdiğini öne sürdüğü 47 yaşındaki Ertem Y.'i tartıştıkları minibüste bıçaklayarak öldürdüğü öne sürülen 1 çocuk annesi 44 yaşındaki Zahide Ö.'nin yargılanmasına devam edildi.

Zahide Ö. hakkındaki davaya ilişkin görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı, 'kasten adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası istedi.

Bursa'nın Karacabey İlçesi'nde servis şoförü Ertem Y., eşinden boşanan ailece tanıştıkları Zahide Ö. ile ilişki kurdu. Geçen yıl ağustos ayında eşinin bu ilişkisinden haberdar olan Fevziye Y., eşinin Zahide Ö. ile dini nikah kıydığı iddiasını duyunca, bu konuyu Ertem Y.'e açtı. Sinirlenen Ertem Y., eşinin bu iddiaların doğru olmadığını öğrenmesi için yönetimindeki minibüs ile Zahide Ö.'nin çalıştığı fabrikanın önüne giderken Ö.'nin boşandığı eşinden olan oğlu Oğuzhan S.'yı da alarak gitti. Minibüste çıkan tartışmada Zahide Ö. çantasından çıkardığı bıçakla Ertem Y.'i öldürdü.

Cinayet sonrası tutuklanan ve hakkında 'adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Zahirde Ö.e'nin yargılanmasına Bursa 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

"OĞLUMA VURMAYA BAŞLAYINCA ÇANTAMDAKİ BIÇAĞI ÇIKARDIM. AYIRMAK İÇİN ARALARINA GİRİNCE BIÇAK ONA SAPLANDI"

Son duruşmaya, cinayet sanığı Zahide Ö., öldürdüğü Ertem Y.'in eşi Fevziye Y. ve yakınları ile avukatlar katıldı. Ö., ilk duruşmada, Ertem Y. ile aralarındaki ilişkiyi  Ertem Y.'in eşinin çok iyi bildiğini anlatırken, şöyle dedi:

"Ertem bana, eşini boşayıp benimle evleneceğini söylüyordu. Bu ilişkiden eşinin de haberi vardı. Fakat sözünü tutmuyordu. Bana sürekli, 'Seni oğluna rezil edeceğim´ diyordu. Olay günü mesaj atıp işyerime geleceğini söyledi. Önce inanmadım. Sonra eşi Fevziye Y., yanına aldığı arkadaşı Aydın A. ve oğlum Oğuzhan S. ile fabrikanın önüne geldi. Ben de Oğuzhan yanlarında olduğu için izin alıp çıkıp aracına bindim. Burada tartıştık. Bir ara oğluma, 'annenin gidişatı kötü. Karacabey'e tezgah açmış' dedi. Daha sonra bu sözüne tepki gösteren oğluma vurmaya başlayınca, çantamda bulunan bıçağı çıkardım. Ayırmak için aralarına girdim. Üzerime doğru gelince bıçak ona saplandı. Ben onu öldürmek istemedim."

Cumhuriyet savcısı, Zahide Ö. hakkında ömür boyu hapis cezası, oğlu Oğuzhan S. hakkında ise beraat kararı verilmesini istedi. Mahkeme heyeti, davayı karar verilmek üzere erteledi.
 

Habertürk