Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) sosyal medya aracılığıyla görüntüleri yayılan ve basında yer alan “servis şoförü rezaleti” haberiyle ilgili açıklama yaptı. Şüphelinin üniversite personeli olmadığı taşımacılık hizmeti veren firma çalışanı olduğu bildirildi.



Beşiktaş-Davutpaşa arasında Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerini taşıyan servisin şoförünün uzun süre pantolonunun üzerinden cinsel organıyla oynarken çekilen görüntülerin sosyal medyada paylaşılması ve basındada yer alması üzerine Yıldız Teknik Üniversitesi konuyla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, "21 Haziran 2016 Salı günü içerisinde önce sosyal medyada ardından da bazı internet haber sitelerinde yer alan haber ve video görüntüsü üzerine açıklama yapılması zorunluluğu ortaya çıkmıştır. Öncelikle söz konusu yaşanan olayın hukuki, ahlaki ve vicdani açıdan kabul edilemez bir olay olduğunun, öğrencilerimiz, aileleri ve tüm kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz. Yapılan ilk incelemede söz konusu olaya konu olan kişinin üniversitemiz personeli değil, üniversitemize taşımacılık hizmeti veren firmanın çalışanı olduğu anlaşılmıştır. Üniversite yönetimi olarak ilgili firma ile yaptığımız ivedi görüşme neticesinde, söz konusu personelinin iş akdi fesh edilmesi sağlanmıştır. YTÜ ailesi olarak, hukuk ve toplumsal ahlak çerçevesinde olayı şiddetle kınıyor ve her aşamasını son derece büyük bir ciddiyetle takip etmekte olduğumuzu belirtiyor ve yaşanan üzücü olaydan ötürü tüm öğrencilerimiz ve Türk halkından özür diliyoruz. Üniversite yönetimi olarak benzeri olayların yaşanmaması adına gerekli tüm önlemlerin alındığını önemle vurgulamak isteriz” denildi.


Kaynak: Birgun.net